10. lecke – hallás utáni szövegértés

Bár még nem olyan sok szót ismerhettél meg eddig, de máris képesnek kell lenned egyszerű mondatokkal beszélned, és bemutatnod saját magad, illetve elérkeztünk oda, hogy már egy rövid, összefüggő szöveget is meg kell értened.
 
Ez most egy normál tempójú szöveg, tehát semmi baj, ha még túl gyorsnak tartod. Hallgasd meg, figyeld meg, milyen szavakat hallasz ki belőle, és ha van kedved, a tesztet is megcsinálhatod.
 
Ha nehéznek tartod, akkor felvettük neked lassú tempóban is, ugord át ezt a hanganyagot és a tesztet és menj a lassú tempósra!
/5
2318

Hallgasd meg ezt a rövid szöveget normál tempóban, majd döntsd el, hogy igaz vagy hamis az állítás. Ha túl gyors a szöveg, akkor menj a következő lépésre, ahol lassú tempóban hallhatod.

A végén kattints a zászlócskára, és a leírt szöveget is láthatod fordítással együtt.

1 / 5

A beszélő nem amerikai.

2 / 5

Ő egy magyar orvos.

3 / 5

Most szomorú, nem boldog.

4 / 5

Nem tudjuk a beszélő foglalkozását.

5 / 5

Ő egy szegény tanár.

Your score is

Lassú tempó

Hallgasd meg az előző szöveget lassú tempóban! Minden egyes mondat után hosszabb szünet van, hogy ismételhesd. Ha azt akarod, hogy a nehezebb szövegek se okozzanak majd gondot, akkor ez egy fontos lépés, ne hagyd ki! Én ezt papagáj-módszernek nevezem, de nagyon fontos, hogy minden szót érts már ezen a ponton. Hallgasd a mondatot és ismételd! Ha már jól megy, menj vissza az előző lépésre, és hallgasd meg a normál tempót, és végezd el a tesztet!

/5
1356

Hallgasd meg ezt a rövid szöveget lassú tempóban, majd döntsd el, hogy igaz vagy hamis az állítás. Ha túl gyors a szöveg, akkor menj a következő lépésre, ahol lassú tempóban hallhatod.

A végén a leírt szöveget is láthatod fordítással együtt.

1 / 5

A beszélő nem amerikai.

2 / 5

Ő egy magyar orvos.

3 / 5

Most szomorú, nem boldog.

4 / 5

Nem tudjuk a beszélő foglalkozását.

5 / 5

Ő egy szegény tanár.

Your score is