Biztos vagyok benne, hogy te is rengeteg tesztet csináltál már, és lehet, hogy imádod is őket.

Bevallom neked őszintén, én is szeretem őket.

De, mi is a hátránya? Pont az, hogy tippelésre ad lehetőséget, ami ellenőrizhetetlen.

Kitöltesz egy hallás utáni szövegértést, és akár kiváló eredményt is elérhetsz.

Én épp a minap töltöttem ki egy Német nyelvi tesztet, de csak mert kíváncsi voltam, az adott tesztkészítő program milyen.

Egy szót sem olvasok és egy szót sem értek németből, tényleg. Sosem tanultam. 55%-os eredményt értem el.

Nos, mi van akkor, ha valamennyit értesz is. Sokkal jobb eredmény lehet.

De olyan választási lehetőség nincs, hogy BOCSI, CSAK TIPPELNI TUDNÉK, valójában nem értem.

Pedig önmagad csapod be, ha olyan eredményt érsz el, ami mögött valójában kevesebb tudás van.

Tanfolyamomba több ezer teszt is van, de igyekeztem úgy összeállítani őket, hogy inkább egyfajta szórakozás legyen. A lényegi rész, nem a tesztekben van, hanem a beszédkészség fejlesztő gyakorlatokban, Füles leckéimben, és a videóimban.

Miért? Mert ha beszélni és érteni szeretnéd az angolt, akkor ne írásbeli nyelvtani feladatokat és teszteket oldj meg, „feküdj rá” a beszédre és a hallás utáni értésre!

TUDD MEG, MENNYIRE VAGY JÁRTAS AZ ALAPVETŐ SZÓKINCSBEN

Tanfolyamom első 100 leckéjét hívom ALAPOKNAK. Olyan alapvető szerkezeteket, szavakat RÖGZÍTESZ itt, melyek létfontosságúak, hogy zökkenőmentesen eljuss a célodig: folyékonyan beszéld az angol nyelvet, magabiztos legyél, ha mindennapi angol párbeszédben kell részt venned.

A „folyékonyság” nem hibátlan, tökéletes és anyanyelvi szintű angolt jelent. Azt jelenti, hogy a meglévő szókincseddel bármit el tudsz mondani zökkenőmentesen. Ehhez nem kell feltétlen óriási szókinccsel rendelkezned. Kb 1500-2000 szóval már elég jól el lehet boldogulni. Persze, ha te magasabbra törsz, és mondjuk a filmeket is tökéletesen érteni akarod, akkor persze ennek sokszorosa kell.

De mint látod, szavakról van szó.

Ha jól tudod a szavakat, azaz nem gondolkozol, nem fordítasz magadban, ha meghallod őket, illetve ha te szeretnéd használni, „jön, és kész”, nos, akkor nincs semmi akadály előtted.

Indítsd el a videót, és amint meghallod a magyar szót és a kép is feltűnik, máris mondd ki hangosan az angol megfelelőjét!

Rövid szünet után hallhatod a megoldást!

Bevallom, ez sem garantálja, hogy ez a szó betonbiztos, de legalább nem ad lehetőséget választásra, vagy tudod vagy nem. Fontos az önkontroll, hiszen ha a kiejtésed nem jó, vagy bizonytalan vagy, ezeket észre kell venned magadon, és a tanfolyamomon leírt módszerrel újratanulnod a szót!

Önállóan végezhető Hatékony Online angol tanfolyamom kezdőtől a haladó szintig visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd!