21. LECKE

Ebben a leckében folytatjuk a hallás utáni értésed fejlesztését, mégpedig a 20. lecke szövegét dolgozzuk fel, hogy tudásod stabil legyen, és használni is tudd, amit megtanulsz! Ez a módszer mindenkinél működik, de próbáld  csak ki!

Beszédkészséged és hallás utáni értés készséged tízszer gyorsabban fejlődik ezzel a módszerrel!

“Elvégeztem a papagájmódszeres tanulási instrukciókat és jól sikerült, a tanulásnál is így alkalmazom . Ez egy tuti módszer!!!!” Horváth János

1. lépés – Szöveg feldolgozás

Nézd és hallgasd! Ha maradt olyan szó, amit nem értesz, akkor itt most bepótolhatod.

2. lépés – Papagáj-módszer

A papagáj-módszer lényege, hogy ismételd hangosan a hallottakat. A végcél az lenne, hogy hallás után képes legyél megismételni, de mivel mindent szép fokozatosan kell elérned, ezért ezt is egyszerűsítjük. Amint meghallod a mondatot, ismételd hangosan, de láthatod még az írott szöveget is, amit segítségül tudsz hívni.

Ha ez is nehézkesen megy, akkor igyekezz együtt olvasni a beszélővel.

Ha ez is nehezen megy, akkor az azt jelenti, hogy a szavakat nem jól tanultad meg. Ez megnyilvánulhat abban is, hogy a kiejtésen van a figyelmed, és ezért akadozik a beszéded!

3. lépés – Teszteld megértésed

0%
942

A hallott mondat alapján döntsd el, hogy igaz vagy hamis az állítás.

 

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

Your score is

4. lépés – Beszédgyakorlat

AKTIVIZÁLJ

Nagyon sokan azért iratkoztak be hozzám, mert félnek megszólalni, nincs visszajelzés, a motiváció egy idő után lankad.

A záróteszteknél időről-időre kapok olyan bejegyzést, hogy “a hallás utáni értésem fejlődik”, de a beszédkészségem nem, nem merek megszólalni. Minden esetben kiderül, hogy a tanuló nem igazán tartja be utasításaim, és várja a csodát!

A beszédkészséged többek között a Papagáj-módszerrel fog igazán fejlődni, ha jól csinálod. Ha bizonytalan vagy, kérj segítséget. Nagy valószínűséggel valamit máshogy csinálsz, vagy nem addig, amíg tanácsolom.

Az aktivizálj feladatok szóbeli része pont azt a visszajelzést adja, amit keresel. Ha nem mersz megszólalni, akkor a tesztek kattingatásától sem fogsz megszólalni.

TELJESEN RENDBEN VAN, HA FÉLSZ!

De el fog múlni.

Először is merj hibázni, hiszen így tudod kiszűrni, mit kell még gyakorolnod.

A hanganyagnál nem a nyelvtani helyességet figyelem, hiszen a fogalmazás az első.A hanganyagnál az érthetőséget nézem, és ha esetleg van olyan szó, amit nem helyesen ejtettél, kijavítjuk. Ennyi:)

1. FELADAT: Írj FOGALMAZÁS a fürdőszobádról! Ne ijedj meg, nem kell feltétlen hosszúnak lenni, csak amit már tudsz használni. Tanultál sok szót, elöljárószavakat, használhatsz tagadó mondatokat is.  Írd be a hozzászólásba, vagy küldd el emailben a noemi@onlineangol.com címre.

2. FELADAT: Ha visszakaptad a fogalmazásod, nézd át, a hibákat figyelmesen tanulmányozd, ha van bármi, ami hiányos, azzal alkoss példákat. Ha nem értesz valamit, mi miért hibás, akkor írj bátran.

Ezután kezdd el begyakorolni a szöveget. Sok tanulóm úgy szokta, hogy magyarul leírja, és annak a segítségével gyakorolja be.

De ha nehezíteni akarsz, akkor írj egy vázlatot, ezt is rád bízom.

Ha úgy érzed, elégedett vagy, vedd elő okostelefonod, mondd fel a hangrögzítőre, és küldd el a noemi@onlineangol.com címre.

Ha bármilyen kérdés felmerült benned, írj bátran!