SOME és ANY használata

A lecke ára: 1500 ft

A lecke célja: Az angol SOME és ANY szavak használata eléggé speciális, és ha nem érted meg, pontosan mit is jelentenek, és továbbra is fordítgatod őket, akkor sajnos haladó korodban is problémába ütközöl. A lecke célja, hogy gondolkodás nélkül el tudd dönteni, melyik szót mikor kell használnod, és képes legyél szóban és írásban is mondatokat alkotni vele, illetve hallás után is megérts az ezeket a mondatokat tartalmazó mondatokat!

A leggyakoribb száz között körülbelül az 50. helyet foglalja el, azaz eléggé gyakori, tehát nem lehet kihagyni.

Mit tartalmaz ez a lecke:

A lecke öt online lépésből áll. Rögtön egy videóval indítunk, amelyben képek és hangos mondatok segítségével fogod megérteni a tanultak használatát.

Két online feladattal fogod begyakorolni, majd ismét egy videó jön, ahol már hangosan kell gyakorolnod. Ez a feladat a beszédkészséged fejleszti.

A leckét egy zárógyakorlattal tudod befejezni, amivel be tudod mutatni, hogy képes vagy-e önálló mondatokban használni a tanultakat.

A leckét letöltheted pdf dokumentumként, ahol képekkel és írásban megtalálható minden, és még két további feladatsort is találsz, ahol írásban is be tudod gyakorolni tanultakat.

Készítettünk még neked hangos mondatokat is, ezeket is letöltheted, magaddal viheted, hallgathatod, gyakorolhatod velük a kiejtést, a megértést. A mondatokat magyarul is felvettük, így akár úgy is gyakorolhatsz, hogy a hallott magyar mondatot hangosan angolul is elmondod, és mivel hallani fogod az angol mondatot is, azonnal tudod magad ellenőrizni. Az elhangzó mondatok brit és amerikai kiejtéssel hallgathatóak.