26. lecke beszédgyakorlat

Ha azt szeretnéd, hogy hallás utáni készséged és beszédkészséged is fejlődjön, akkor bizony plusz időt és energiát kell befektetni. De megígérhetem, hogy megéri.

A feladat egyszerű. Amint meglátod a szót és a képet, alkoss vele mondatot a Whose kérdőszóval. Válaszd a legegyszerűbb mondatszerkesztést, azaz használd a these vagy this szavakat. Például: dog – Whose dog is this?

Ezekre a feladatokra ugyanis lehetetlen automata javító tesztet készíteni, és Te magad vagy az, aki el kell hogy tudja dönteni, mikor van vége a gyakorlásnak. Magántanulóimnál ezt könnyen megoldom, hiszen addig végeztetem, amíg én is és ő is elégedett, illetve ha nehezen megy, akkor megnézzük, mi nem ment tökéletesen korábban. Neked is ezt javaslom.

Cél: Addig gyakorolj HANGOSAN, amíg gondolkodás nélkül nem megy, és elegendő a kihagyott idő. Ha nem elég az idő, semmi gond, ne állítsd le a videót, menj tovább, mondd a mondatot a beszélővel. Majd kezdd el újra, és addig végezd, amíg tökéletes lesz! Ha nehezen megy, menj vissza korábbi lépésekre. Ha még mindig nem megy, még korábbiakra!

Írd meg, hogy ment, a hozzászólás részbe! Ha valamit nem értesz, írd meg bátran, kérdezz!