Mielőtt a zárótesztnek nekiállnál, készítettem egy listát, ami abban segít, hogy a beszédkészséged mivel tudod fejleszteni.

Ha a beszédkészséged vagy/és a hallás utáni értésed nem fejlődik, akkor NE MENJ TOVÁBB!

Nézd át ezt a listát, és amire NEM-mel felelsz, azt tessék alkalmazni. Menj vissza a 3. szintre, vagy a 2. szintre, és a javaslatom szerint tanuld végig a leckéket!

1) A szavakat a 13. leckében leírtak szerint tanulod? – Ha nem, akkor érdemes visszamenned a tanfolyam elejére, és így végigvenned a szókincs videókat, listákat! Ha a szavak a gyengéid, ne csodálkozz, ha a beszédértés és a beszéd nehezen megy! Ha bizonytalan vagy, hogy is kell végezni, jelentkezz be KONZULTÁCIÓra!

2)A beszédkészségfejlesztő gyakorlatokat többször elvégzed? Addig a pontig gyakorlod újra és újra, amíg elégedett vagy a fejlődéseddel? – Ha nem, akkor érdemes visszamenned a tanfolyam elejére, és az összes HANGOS feladatot újra elvégezned az instrukciók szerint. Mindig lehetsz egyre jobb és jobb, és ezt érezned kell. Ha nem érzed, akkor nem elegendő a gyakorlás mennyisége, türelmetlen vagy. Ha bizonytalan vagy, hogy is kell végezni, jelentkezz be KONZULTÁCIÓra!

3) A fogalmazásokat beküldöd nekem, majd addig gyakorlod hangosan, míg fejből el nem tudod mondani? – Ha nem, ismét csak pótold, ha bizonytalan vagy, hogy is kell végezni, jelentkezz be KONZULTÁCIÓra!

4) A rövid kis szövegeket mindig elmeséled magadnak többször hangosan, amíg folyékony nem lesz? – Ha nem, ismét csak pótold, ha bizonytalan vagy, hogy is kell végezni, jelentkezz be KONZULTÁCIÓra!

5) A papagáj-módszert mindig alkalmazod mind a teljes szövegeknél, mind az önálló mondatoknál? – Ha nem, ismét csak pótold, ha bizonytalan vagy, hogy is kell végezni, jelentkezz be KONZULTÁCIÓra!

Én azt tapasztaltam, hogy aki mind az öt pontot betartja, az fejlődést érez. Az is lehetsz, hogy fejlődsz, csak elégedetlen vagy a sebességgel. Ekkor is érdemes a fenti öt pontot átnézni, mert gyorsíthatja a fejlődésed.

Ez az öt pont az, amit én mint magántanár kontrollálok magántanulóimnál, de Nálad, aki önállóan halad, nem tudom ellenőrizni. Sokan azért nem csinálják, mert bizonytalanok, hogy kell, meddig kell. Erre hoztam létre a konzultációt, használd ki, segítek!

Nagyon megköszönném, ha válaszolnál a lenti kérdésekre, mielőtt nekiállsz a tesztnek, hiszen a kérdések függetlenek a teszt eredményétől:)

Nem szükséges megadnod emailcímet, teljesen anonim is lehet, csak akkor írj emailcímet, ha szeretnél valamiben segítséget kapni.

1. 

2. 

3. 

4. 

3. szint záró tesztje

0%
719

Készítettem Neked egy összefoglaló tesztet a 3. szint zárásához. Kérlek, hogy csak akkor állj neki, ha kipihent vagy, nem sietsz, nehogy figyelmetlenségből kövess el hibát. Bár itt nem a hibák keresésére megyünk rá.

A teszt végzése közben figyeld, miben vagy esetleg bizonytalan, hiszen bármilyen bizonytalanság esetén érdemes visszamenned, ismételni. A teszt egyfajta passzív tudást ellenőriz, tehát korántsem ez a legpontosabb mérőeszköz. Te magad nagyon is jól tudod, miben vagy biztos, miben vagy bizonytalan.

Két AKTÍV nyelvhasználat van, ez a BESZÉD, és az ÍRÁS. A beszédkészséged az erre szolgáló gyakorlatokkal visszamenőleg is le tudod tesztelni, és ha az AKTIVIZÁLJ feladatokat beküldted, akkor ott az ÍRÁS készséged is fejlesztettük.

1 / 26

Mit kértél az eladótól, amire ez az ő kérdése?

2 / 26

Hallgasd meg a mondatot, és válaszd ki a jelentését!

3 / 26

Melyik mondat illik leginkább a képhez?

4 / 26

Hallgasd meg a kérdést, és válaszd ki az odaillő választ.

5 / 26

6 / 26

He always sleeps ....... the afternoon.

7 / 26

Válaszd ki a kérdésre a megfelelő választ!

8 / 26

A következő három kérdés az alábbi szövegre kérdez rá. Hallgasd meg a szöveget, majd oldd meg a feladatokat!

Mivel fog utazni?

9 / 26

10 / 26

11 / 26

12 / 26

13 / 26

Tagadó mondatot hallasz. A lenti három mondat közül melyiket tagadja?

 

14 / 26

Hallgasd meg a szöveget, majd válaszd ki, melyik állítás tartalmaz csak igazat! Nem tetszett neki a buli, mert .........

16 / 26

17 / 26

18 / 26

It gets cold ....... night.

19 / 26

Melyik HELYTELEN?

20 / 26

Hallgasd meg a választ, majd válaszd ki a megfelelő kérdést!

21 / 26

23 / 26

24 / 26

Két kérdés helyes, amire válasz lehet az elhangzott mondat. Melyik kérdésre nem lehet helyes válasz az elhangzott mondat?

25 / 26

26 / 26

Your score is