Elérkeztél a 8. szint végére. Te magad vagy az, aki igazán el tudja dönteni, hogy fejlődött-e vagy sem. Ha a válaszod bizonytalan, az egyenlő a NEM-mel, ezért ne menj tovább!

De ha mégis az én véleményemre vagy kíváncsi, vagy mert szeretnéd lezárni ezt a szintet, akkor oldd meg a következő feladatsort! Nem igazán tesztről van szó, mer igyekeztem mindenfélét beletenni a feladatsorba.

Ez nem egy online kiértékelős feladat, hiszen van, ahol egyéni válaszokat várok, ezt bizony egy automata sosem fogja nekem kijavítani. Csak ha több időd van, akkor ülj neki, ugyanis fogalmazások is vannak benne. A fogalmazásoknál nem arra vagyok kíváncsi, hogy nyelvtanilag mennyire helyes a feladat, hanem hogy mennyire tudod kifejezni gondolataid. A fogalmazás sokat elárul arról is, mennyire megy neked a beszéd:)) A fogalmazásokból látom igazán, milyen a szókincsed, mennyit gyakorolhattál. Na és persze a 8. szinten rengeteg hallás utáni értést fejlesztő feladat volt, így a zárófeladatsorban ilyet is találsz.

 

1. 

Válassz ki egy neked tetsző témát, és írj egy fogalmazást!
1. a party or a wedding 2. seasons 3. hobbies

2. 

Ha valaki felhív téged telefonon, de nem mondja be a nevét, akkor te mit NEM mondhatsz, mi nem helyes?

3. 

Írj a USED TO kifejezéssel olyan (minimum 5 db) mondatot, ami igaz volt rád a múltban, de már nem. Olyan mondat legyen, amiből látszik, hogy most mi helyette a szokásod:)))

4. 


Melyik a helyes válasz az elhangzott kérdésre?

5. 


Hallgasd meg a fenti kérdést, majd írj egy fogalmazást. Fejtsd ki gondolataid minél bővebben! Nem a nyelvtan és a helyesírás a lényeg, hanem az, hogy mennyire tudod átadni angolul a gondolatod.

6. 

Írd le azt a szót a listából, amelyik a kakukktojás. A kulcs a kiejtésben van!
hand, chap, back, dark, flat, salad, brandy

7. 


Melyik a helyes válasz az elhangzott kérdésre?

8. 
9. 


Mi a helyes válasz a fenti kérdésre?

10. 

Melyik helyes?

11. 


My neighbour says that I .............. tired and................ husband to do the shopping for .................

12. 

Hogy érzed, miben fejlődtél eddig?

13. 

Hetente hány órát töltesz angol tanulással? (ide tartozik a filmnézés, olvasás, bármi)

14. 

Hogy érzed, milyen volt ez a feladatsor?

15. 

Volt bármiféle sikered az angollal? (esetleg már használtad élesben, vagy jobban megértettél valamit, amit eddig nem, stb)

16. 

emailcímed:

Köszönöm, hogy kitöltötted!