8. LECKE

1. lépés – Tagadás

1. lépés – Tagadás

2. lépés – Gyakorlás

2. lépés – Gyakorlás

 

Válaszd ki, melyik a helyes mondat!

0%
4185

8. lecke 3. lépés

Jelöld be a HELYES mondatot!

A végén kattints a zászlócskára, és megkapod százalékban is eredményed!

1 / 10

1.

2 / 10

2.

3 / 10

3.

4 / 10

4.

5 / 10

5.

6 / 10

6.

7 / 10

7.

8 / 10

8.

9 / 10

9.

10 / 10

10.

Your score is

3. lépés – Beszédkészség fejlesztés

HOGYAN VÉGEZD:

Ez egy beszédkészség fejlesztő gyakorlat, ami azt jelenti, hogy ez nem egy teszt, amit elvégezl és vége.

Többször kell elvégezned, még akkor is, ha elsőre tökéletes lett.

1. Minimum addig végezd, hogy fejlődést érezz, haladást érezz! Legyen az a kiejtés, vagy a gondolkodás nélküliség, bármi, de fejlődést érezz. Ha ennél hamarabb fejezed be, időt pocsékolsz! Ezek gondosan felépített gyakorlatok, és az elméd kerekeit kell megtanítanod a nyelv strukturális elemeire.

Strukturális elemek azok a szavak, melyek az angol nyelv leggyakoribb szavai, és rengeteg használatuk van, így rögzítésük nélkül nem lesz beszéd, nem lesz gondolkozás nélküli értés. Olyan, mint amikor hangszeren tanul valaki játszani. Addig gyakorol, amíg már az ujjai „tudják”, mit kell csinálni!

2. Az igazi cél viszont az, hogy addig végezd, amíg már a kihagyott idő elegendő számodra, hogy az elhangzott mondatot szóban átalakíts tagadássá, és gondolkodás nélkül megy!

MI VAN, HA NEHEZEN MEGY:

a) Ha gyors, nehezen megy, menj vissza korábbi lépésekre, de az is lehet, korábbi leckékre kell menned, mert a szavakon gondolkozol, amelyeket már a korábbi részekben be kellett volna gyakorolnod (szóban)!

b) Ha bizonyos vagy benne, hogy érted a szavakat, és érted a tagadást is, akkor először érdemes papagáj módszerrel végigvenned a dolgot, azaz hallgasd és ismételd a mondatokat, többször, amíg a kiejtésen már nincs figyelmed.

c) Ha már úgy érzed, megy, de még mindig gyors, akkor állítsd meg bátran a videót, de le is írhatod a mondatokat magadnak, és így alakítsd át szóban a mondatokat (nézd az állító mondatot, de a tagadást már szóban végezd).

TUDOM, HOGY EZ NEHÉZ FELADAT, DE SOK ILYEN LESZ! Ha a mindennapokban napi több órában angolt hallanál, és angolul kellene megszólalnod, akkor ez a rögzítés gyorsabban menne, de mivel mesterséges körülményeket kell létrehoznunk, ez a leggyorsabb módszer, viszont iszonyú nagy kitartás kell, de te itt vagy, tehát megvan benned!

4. lépés – füleket kinyitni

Hallgasd meg a mondatot, és döntsd el, hogy állítás vagy tagadás!

0%
3126

8. lecke 5. lépés

Hallgasd meg a mondatot, és döntsd el, hogy TAGADÓ vagy ÁLLÍTÓ mondatot hallasz-e!

A végén kattints a zászlócskára, és megkapod százalékban is eredményed, és láthatod a leírt mondatokat is!

Your score is