SPEAKING LESSONS WITH NOEMI
BESZÉLGETÉS ÓRÁK NOÉMIVEL

Ha úgy érzed, az önálló tanulás neked nem megy, és tanárra van szükséged, aki tényleg a beszédre készít fel, akkor jelentkezz magánoktatásomra
(skype-os vagy Szegeden személyesen, beszédcentrikus oktatás)
5000 ft-10000 ft/óra

„Még sosem tanultam angolul, teljesen a nulláról indulnék. Hogyan kezdjem el?”

„Milyen szintű tanulókat vállalsz?”

Kezdő és haladó tanulókat egyaránt el szoktam vállalni, a szakmai angol kivételével.

Közel 35 éve oktatok magántanárként, és kezdőtől a haladó szintig mindenféle szintű és képességű tanulóval volt szerencsém megismerkedni. A legnagyobb probléma mindig is a hallás utáni értés és a beszédkészség fejlesztése volt, ami nagy kihívás volt számomra tanárként is, hiszen a többség heti 2-3 órában jött hozzám, és bizony heti két-három óra beszélgetés is elég kevés, de ezzel már haladást lehetett elérni. Sok éven át csakis nyelvvizsgára készítettem fel tanulókat, mert így az órákon ténylegesen csak beszélgettünk, és rengeteg házit tudtam feladni a hallás utáni értés és a fogalmazás készség fejlesztésére. Ezeknek a tanulóknak már megvolt az alap, amire lehetett építeni.

Rengeteg kezdő, újrakezdő tanuló akadt el az miatt, hogy kevés volt az 1-2 óra magánóra, és bizony így lassú volt a fejlődés, ezért nagy fejtörést okozott számomra, hogy mit is tegyek, hogyan tudnék segíteni nekik. Hiszen heti pár óra ahhoz kevés, hogy a nyelv minden szükséges elemét begyakoroljuk, és eljussunk arra a pontra, amikor már a tanuló beszélni tud valamiről, hiszen ehhez a szókincset is fel kell duzzasztani. Ekkor kezdtem el gondolkodni egy olyan tananyagon, amit magántanulóimnak oda tudok adni, és úgymond házi feladatként tudnak haladni (bárhol, bármikor), és a magánórákon ténylegesen csak a beszélt nyelvre tudtunk koncentrálni.

Ez a tananyagom ma a Noémi Online Alaptanfolyam, melyet most már 11 éve működtetek, és több ezer tanuló tanulta végig, kapta meg az alapot, és a mai napig ezt használom magántanulóimnál is, akik kezdőként és újrakezdőként jönnek hozzám. Ezt a programot az is használhatja, aki magánórákat nem kíván tőlem venni, hiszen úgy alakítottam ki, hogy önállóan is fejlessze a beszédkészséget, hallás utáni készséget.

HOGYAN INDULJ EL AZ ANGOL TANULÁSBAN

„Hogyan zajlik egy magánóra?”

Ha kezdő, újrakezdő tanuló vagy, akkor azonnal „ráteszlek” az Alapprogramra, ami annyit jelent, hogy teljes hozzáférést kapsz a 300 leckés online angol tanfolyamomra, amihez csak internet hozzáférés kell, és annyit tanulsz, amennyit csak akarsz és bírsz. Heti minimum egy óra magánórát kell venned (vehetsz többet is), ami azt jelenti, hogy az egy hét alatt végigtanult tananyagot begyakoroljuk szóban: kérdéseket teszek fel a tanult dolgokról, ha elakadtál, kibogozlak, a szintednek megfelelően rövid párbeszédet, vagy hanganyagot kell meghallgatnod, amivel kapcsolatosan beszélgetünk stb. A lényeg, hogy a tanári magyarázatokat, szókincset előre felvettem, nem kell ezzel az időt és a pénzt költened. Egy tanóra 5000 ft (45 perc)

Ha középhaladó tanuló vagy (van kb 1000-2000 szavas szókincset, és már legalább 6-8 igeidőt is ismersz), tudsz legalább „gagyogni angolul”, de mindez lassan megy, akkor is ráteszlek az Alapprogramra, hogy a nyelv szerkezetét is átismételd, begyakorold! A magánórákkal ezzel már nem megy idő, és csak a beszédre koncentrálunk. Az óra elején kb 10 perc a bemelegítés, amire egy kiváló módszerem van, a blogomon a 4/3/2 módszer alatt megtalálod, ez egy beszédrobbantó, fantasztikus módszer! Ezután egy párbeszéd feldolgozása következik, egészen addig, hogy el is tudjuk „játszani”, hiszen ha élesben is akarod használni, akkor ez csak így megy. A következő lépés pedig valamilyen kis történet, amit először meghallgatunk, és utána kérdéseket teszek fel ezzel kapcsolatban, átbeszéljük, szóban, angolul! Egy tanóra 5000 ft (45 perc).

Ha nyelvvizsgára készülsz, akkor az már speciális, kötött tananyag, éppen ezért a tanóra is drágább, ez már 10 000 ft, hiszen akkor végigmegyünk a nyelvvizsga témakövetelményein, ezeket beszéljük át, és rengeteg házit kapsz, ami főleg hallás utáni értés és fogalmazás, hogy az órákon csakis a párbeszédek és a témák kidolgozásával tudjunk foglalkozni!

HOGYAN INDULJ EL AZ ANGOL TANULÁSBAN

„Mennyi idő szükséges egy jó szinthez?”

Nagyon változó! Függ a tanuló tanulási képességétől, memóriájától, még a munkájától is, hiszen van, akinek nagyon stresszes az élete, és bizony ez is befolyásolja a haladást. De leginkább attól függ, mennyire motivál a célod, amit el szeretnél érni, és mennyi időt vagy hajlandó ebbe beletenni! Mint olvashattad, az órát szeretem beszédkészség fejlesztéssel tölteni, viszont ehhez az kell, hogy két magánóra között annyit foglalkozz az angollal, amennyit csak tudsz, mert sokkal gyorsabban éred el a célod.

Napi egy-két óra tanulással a nulláról indulva is szép eredményt lehet elérni egy, másfél év alatt! Tehát ez azt jelenti, hogy ha heti egy-két magánórát vállalsz be, akkor ezen túl is haladnod kell, otthon, önálló tanulással. Ehhez minden segítséget megadok, és vagy az Alapprogramom hozzáférését kapod meg ingyenesen, vagy pedig ha ezt már „kinőtted”, akkor extra feladatokat kapsz otthonra, ezek már személyre szabottak, a célodnak megfelelően.

MIKOR IRATKOZZ BE:

Ha konkrét és igen motiváló a célod, és amihez kell az angol!

Ha Neked az angol beszéd és a beszélgetés a legfontosabb!

Ha nem vagy képes önálló online programommal tanulni egyedül!

Ha kitartó és szorgalmas vagy, és napi szinten tudsz tanulni!

MIKOR NE JELENTKEZZ:

Ha fogalmad sincs, mi a célod az angollal, ha „jó lenne tudni, de valójában nem használnád”

Ha heti egy-két órát tudnál foglalkozni vele!

Ha nem akarsz megtanulni angolul beszélni!

Ha úgy gondolod, rajtad semmilyen módszer nem segíthet!

TOVÁBBI GYAKORI KÉRDÉSEK

Egy tanóra 45 perces, de természetesen lehet több órád is egymás után!

Nem kell semmilyen könyvet venned.

Semmi gond, ha nem tetszik a módszerem, esetleg én nem vagyok/leszek szimpatikus. Lemondod, és kész!

Szerencsére ez nagyon hamar kiderül, hiszen az első két tanóra INGYENES. Ez alatt a két tanóra alatt megismerkedünk, ennyi kell ahhoz, hogy Te és én is eldöntsem, hogy bevállaljuk-e a közös munkát. Sajnos előfordult már, hogy én mondtam le a közös munkát, és nem azért, mert valaki nem volt szimpatikus, hanem mert például azt szerette volna, ha heti egy órában egy-két hónap alatt felkészíteném a nyelvvizsgára. De olyan is volt, hogy bizony nem tette oda magát, nem készült fel az órákra, így szinte nem tudtunk semmit haladni, mert a tanár is egyfajta alapanyaggal dolgozhat. A heti egy-két óra sajnos nem elég arra, hogy a szavakat is megtanítsam neked, és mindent. Ehhez nap két magánórát kellene venni. Tehát bele kell kalkulálnod, hogy a magánórák közötti önálló tanulásra is időt kell szánnod!

Egyszóval ennek egy kölcsönös együttműködésnek kell lennie, ezért ingyenes az első két óra, mert így a felmérésen kívül további kérdésekre is válaszokat kapunk.

Órákat törölni nem tudsz, csak áttenni. Sajnálom, hogy ennyire szigorúan kell ezt vennem, de bizony igen ki van centizve az időm, és ha valaki lemondja, akkor nehezen tudunk találni másik időpontot, de igyekszem pótolni azt a lemondott alkalmat.

Fizetni banki utalással vagy PayPal-lal tudsz, és óracsomagokat tudsz befizetni, ezekről részletesen lentebb olvashatsz.