A1 SZINT

Ha idegen nyelv tanulására adod a fejed, akkor az első lépés annak megállapítása, hogy meddig szeretnél eljutni!

A második lépés pedig annak megállapítása, hogy éppen hol tartasz. Ha ezt a két lépést megteszed, máris tudod, honnan hova juthatsz el, nagyjából fel tudod mérni, meddig fog tartani az utad.

Rengetegen keresnek fel azzal a kéréssel, hogy mondjam meg, meddig tart megtanulni angolul!

Én ilyenkor azt szoktam mondani: Amíg el nem éred a célod!

Éppen ezért már létrehoztam egy olyan oldalt, ahol megtudhatod, meddig szeretnél eljutni.

Listáztam a célokat is, ezeket Ti írtátok nekem, igyekeztem mindent belefoglalni, de ha valamit kihagytam, írj. KATTINTS IDE és állapítsd meg, milyen szintet szeretnél elérni. Ezen az oldalon megtalálod a szint követelményeit is.

Ha a két lépés megvan, akkor jöhet a tesztelés. Tanárral persze könnyebb, mert nem tart annyi ideig, de ha önállóan tanulnál, haladnál, akkor szánj erre elegendő időt.

Amikor felméred a tudásod, akkor bizony azt sok-sok teszttel érdemes megtenni, hogy precízen meg tudd állapítani, milyen tanfolyammal is indíts.

  • Ha még soha nem tanultál angolul, vagy úgy érzed, mindent elfelejtettél, akkor könnyű dolgod van, kezdd a nulláról, a legeslegelején.
  • Ha bizonytalan vagy a tudásodban, és például a tesztek elvégzésénél tippelgetsz, akkor is azt javaslom, kezdd a legelején, és a sötét foltokat majd szépen kiradírozod, ahogy haladsz előre.

Ezt a sorozatomat kifejezetten azért hoztam létre, hogy segítsen Neked minél pontosabban “belőni” a szinted, ha nem akarod elölről kezdeni a tanulmányaid.

FIGYELEM

Felhívnám a figyelmet, hogy ezek a tesztek nem adnak teljes képet a tudásodról, és mivel tesztek, inkább a passzív tudásod tesztelik. A passzív tudás a hallás utáni értés, az olvasás, és mivel a tesztek tippelésre adnak lehetőséget, és nem “érzékelik”, ha bizonytalan vagy, ezért nem adnak teljes értékű kiértékelést.

Magántanárként én mindig elbeszélgetek a tanulóval, mert 3-4 perc beszélgetés alatt tökéletesen látom, hol tart, milyen szinten van. Majd kitöltetek vele egy mondatszerkesztéses óriás tesztet, és máris képben vagyok, hol az aktív és hol a passzív tudása.

A1 SZINT – FELMÉRŐ TESZTEK

Itt a felsorolás a meglévő és készülő tesztekről. Kattints rá, és máris végezheted. Kérem türelmed, folyamatosan töltjük fel a többit is.

A1 szintfelmérő – 50 kérdés

A1 szintfelmérő – a fenti szintfelmérő, de időre megy, nincs gondolkodási idő. Készülj, mert azonnal indul a stopper.

Melléknevek

Adverbs of frequency

Melléknevek/határozószavak fokozása

Going to

MUCH/MANY és VERY

a leggyakoribb megszámlálhatatlan főnevek

I’d like/like

too, such, so, enough

can/can’t/could/couldn’t

Past simple of “to be”

Past Simple

Birtokos melléknevek

‘s birtoklás

Elöljárószavak helyre, időre

Present continuous

Present simple

Kérdőszavak alapvető használata

There is/are szerkezet

Ige+ ing: like/hate/love