Az első és a második leckében a főbb családtagokkal foglalkoztunk, 13 szót tanulhattál meg és gyakorolhattál be. Alapszókincs tanfolyamom első részének leckéiben a személyekkel, a megnevezéseikkel foglalkozunk, így jön a következő szócsokor, amit több leckére fogok felbontani, mert itt több szót kell majd begyakorolnod.

Életünkben több szerepet játszunk, hiszen van, hogy foglalkozásunk szerint hívnak minket, de lehet, hogy barát vagy ismerős vagyunk éppen, vagy egyéb szerepet töltünk be. Ezért a következő csokor tartalmaz foglalkozás neveket, és egyéb megnevezéseket is, ezek általánosságban a leggyakoribbak.

Hiszen a barát (friend) vagy ismerős (acquaintance) szót nap mint nap használjuk. Lehet, hogy a te foglalkozásod nem a leggyakoribb, így ha különleges a munkád, feltétlen tanuld meg, hogy saját magadról tudj beszélni. Én “csak” azokat a foglalkozásokat tettem bele a leckékbe, amelyekkel nap mint nap találkozhatunk az életben (vagy gyakran hallunk róla a tévéből stb), mint például orvos, postás stb.

1. FELADAT

Ismerkedj meg a mai szócsokorral, hangosan ismételd a hallott szavakat!

2. FELADAT

A diát neked kell irányítani. Hallgasd meg az angol szót, és válaszd ki a magyar megfelelőjét!

SZÓLJ HOZZÁ, MONDD EL VÉLEMÉNYED, ÍRD MEG, HOGY MENT!

A hozzászóláshoz csak egy nevet és emailcímet kell megadni (ez utóbbi nem lesz látható).