Hogy lehet minél több angol szót megjegyezni?

Eljött az ideje, hogy erre a kérdésre is itt válaszoljak Nektek, mert szinte most már naponta kapom ezt vagy hasonló kérdést.

Mielőtt válaszolnék a kérdésre, csukd be a szemed, és idézd fel, mennyi mindenre emlékszel az általános iskolai tanulmányaidból?

Tanultál esetleg valamilyen nyelvet?

Mennyire emlékszel rá?

Nos, ebben is különbözünk, van aki több mindenre emlékszik, van aki kevésbé. Bevallom neked őszintén, én oroszul már csak szavakra emlékszem, nem sokra.

Az, amit nem gyakorlunk, elkopik.

Van akinél gyorsabban, van akinél lassabban, de szép lassan elkopik.

Nem tudok neked olyan módszert mondani, amivel a fejedbe táplálok 20 000 angol szót, és te beszélni fogsz. Ha valaki ilyet ígér, hazudik.

A ZONGORA MŰVÉSZEK IS GYAKOROLNAK

A nyelvtudás ugyanolyan jártasság, mint a zongorázás, vagy akár a vakon gépelés.

Vannak született zsenik, de a többség nem az.

Ha valaki 10 éves korában zongorázott, de abbahagyta, akkor a jártasság elkopik. Ha húsz év múlva újrakezdi, akkor ha nem is a legelején kell kezdeni, de napi szinten kell gyakorolnia, hogy ismét tudjon kottából vagy anélkül játszani.

A magyar nyelvet profi szinten beszéled, érted.

Miért?

Mert napi szinten használod, kell a túlélésedhez. A magyar nyelvtudás is jártasság, nem úgy születtünk, hogy be volt táplálva a nyelv az elménkbe.

Az angol nyelvtudás ugyanilyen jártasság. Ha Magyarországon tanulod, és nem szükséges a túlélésedhez, akkor sokkal nehezebb, mert nem vagy “rákényszerítve a használatára”.

Nem az a lényeg, hogy mekkora a szókincsed, hanem az, hogy mennyire tudod ALKALMAZNI.

Tanfolyamomon részletekbe menően megtanítalak, hogyan érdemes szavakat tanulni, milyen szavakat kell megtanulnod.

Viszont nem fogod megjegyezni őket, ha nem NAPI SZINTEN használod az angolt.

A gyakorlás, a napi tanulás is használat.

Minél többet látod, hallod az angol szót, annál jobban megmarad.

A szavak azért vannak, hogy használd, ÍME HOGYAN:

  • Ha szeretnél angolul beszélni is, akkor már az első leckénél meg kell szólalnod, majd napi szinten meg kell ezt tenned.
    Tanfolyamom úgy alkottam meg, hogy ezt meg tudod tenni.Olyan gyakorlatok vannak benne, amelyekkel meg kell szólalnod.Arra is adok módszert, hogyan gyakorolj, ha már vége a tanfolyamnak, de szeretnéd fejleszteni a beszédkészséged.Hiszen ha nem naponta kell az angol nyelvet használnod, csak turistáskodásra, vagy pár havonta, akkor életben kell tartanod a jártasságot, mert megint el fogod felejteni.
  • Ha az angol hallás utáni értésed szeretnéd fejleszteni, akkor napi szinten kell hallgatnod, mert így minél többet hallasz egy szót, annál jobban megmarad.Minden egyes leckémben több hallás utáni értést fejlesztő gyakorlat van.Arra is megtanítalak a tanfolyamomon, hogyan fejleszd az angol  hallás utáni értésed és a szókincsed filmekből.Én magam imádok angol nyelvű filmekkel tanulni.Ez tényleg szórakozva tanulás.
  • Ha szeretnéd olvasás útján megérteni az angolt, folyékonyan, gondolkodás és magadban fordítás nélkül, az szintén szavakkal történik.Napi szinten kell valamit angolul olvasnod, így egyre többször látod a szót, illetve új szavakkal bővítheted a szókincsed.Elárulom az én titkom: imádom a koreai sorozatokat, viszont a legtöbb angol felirattal van. Gondold csak el, megy az angol felirat, és ahogy olvasod, már meg is kell értened.Szerencsére ilyenkor le lehet állítani, a szót magát megtanulom, újraolvasom, és már megyek is tovább.Ezzel a módszerrel el lehet jutni oda, hogy úgy olvass, mint a saját anyanyelved.

FOGLALJUK ÖSSZE

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet rengeteg szót megjegyezni, ez a válasz:

1) Napi szinten kell tanulnod, a nyelvvel foglalkoznod (olvasás, beszéd, nyelvtanfolyam, film stb) – cél a szinten tartás vagy fejlődés

2) A szavakat megfelelő módszerrel kell tanulnod. Erre a választ tanfolyamomon találod meg, hiszen hiába mondom el a módszert, egy egész tanfolyamot építettem a módszer köré.

Várlak Téged is sok szeretettel és segítséggel tanfolyamomon, vagy magántanulóként!

A sikerélmények fokozatosan jönnek, ha képes vagy odafigyelni rá, akkor érzékelni fogod a fejlődést. Attila tanulóm a 25. lecke elvégzése után már fejlődést érez, és ez a lényeg:

“Vannak sikerélményeim, pl: vonaton angolul is bemondják, hogy melyik oldalon nyílnak az ajtók, és arra lettem figyelmes, hogy értem mit mond. Ez apróság még, de nekem pozitív élmény Vagy az angol zenék szövegét már figyelem a rádióban, és a tanult szavakat próbálom meghallani bennük.”

Iratkozz fel Önállóan végezhető Teljes Online Angol Tanfolyami Programomra, ami A0 szintről B2 szintre visz.

Garantáltan képes leszel beszélni és érteni, ha követed az utasításaim. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

IRATKOZZ FEL MOST!