Kezdő angol tanfolyam – 4. lecke

Tanfolyamom úgy állítottam össze, mintha még sosem tanultál volna, így ha még tényleg nem tanultál, akkor mindent megtalálsz, ami a haladásodhoz kell, ha pedig újrakezdő vagy, akkor a feladatokat vedd ellenőrző feladatként, tesztként, és haladj gyorsabban, “érd magad utol”!

Miről szól a negyedik lecke

Sokaknak furcsa, hogy igen apró lépésekkel haladunk, de a többség ennek kifejezetten örül

Először is érzed, hogy haladsz, és sokkal jobban ki tudod szúrni, hol akadtál el, mi az, ami nem megy, és még gyakorolni kell.

Ez főleg újrakezdőknél fontos, mert ha régóta nem foglalkoztál az angollal, bizonyos szavakra, nyelvtanra azt gondolhatod, hogy “nekem ez már megy”, viszont ahogy haladsz előre, ismét lassulsz, elakadsz. Ezért érdemes újrakezdőként a legelején kezdeni, és ezekkel a tanfolyami lépésekkel bizony lézerpontossággal ki tudod szűrni, hol is akadtál el, és ki tudod javítani ezeket a hibákat.

Ha tudod a tananyagot, akkor a teszted, feladatod tökéletes lesz, mehetsz tovább. Ha te lassabb tanuló vagy, akkor több lépésen keresztül elidőzhetsz, gyakorolhatod a tanultakat.

Te döntöd el, milyen sebességgel haladsz a tanfolyamomon.

A negyedik leckében újabb szavakkal bővítjük a szókincsed, de ismétlünk is. Fontosnak tartom, hogy apró lépésekkel haladj, és minden újabb lépésnél az előző lépések is be legyenek építve.

Megismerkedhetsz az angol nyelv leggyakoribb szavával, mert bizony ez az icipici szó (illetve kettő angol szavacska) sok gondot szokott okozni az angolul tanulóknak. A miért nagyon egyszerű: annyira természetesnek veszik ezt a tanárok is és az angol tankönyv szerkesztők is, hogy bele se gondolnak abba, hogy bárkinek kérdéses lehet az angolt kezdőknek.

“Ezt mindenki tudja!” Hát nem, nem mindenki tudja. Még a saját anyanyelvünkben is csak automatikusan használják sokan, de nem tudnák a szó szerepét elmagyarázni. Ízelítőül belinkelem neked ezt a videót, de a lecke többi videós tartalmához illetve gyakorló feladatához fel kell iratkoznod a fenti űrlapon keresztül! Ha kérdésed van, írj bátran!