Kezdő angol tanfolyam – 7. lecke

Tanfolyamom úgy állítottam össze, mintha még sosem tanultál volna, így ha még tényleg nem tanultál, akkor mindent megtalálsz, ami a haladásodhoz kell, ha pedig újrakezdő vagy, akkor a feladatokat vedd ellenőrző feladatként, tesztként, és haladj gyorsabban, “érd magad utol”!

Miről szól a hetedik lecke

Sokaknak furcsa, hogy igen apró lépésekkel haladunk, de a többség ennek kifejezetten örül.

Először is érzed, hogy haladsz, és sokkal jobban ki tudod szúrni, hol akadtál el, mi az, ami nem megy, és még gyakorolni kell.

Ez főleg újrakezdőknél fontos, mert ha régóta nem foglalkoztál az angollal, bizonyos szavakra, nyelvtanra azt gondolhatod, hogy “nekem ez már megy”, viszont ahogy haladsz előre, ismét lassulsz, elakadsz. Ezért érdemes újrakezdőként a legelején kezdeni, és ezekkel a tanfolyami lépésekkel bizony lézerpontossággal ki tudod szűrni, hol is akadtál el, és ki tudod javítani ezeket a hibákat.

Ha tudod a tananyagot, akkor a teszted, feladatod tökéletes lesz, mehetsz tovább. Ha te lassabb tanuló vagy, akkor több lépésen keresztül elidőzhetsz, gyakorolhatod a tanultakat.

Te döntöd el, milyen sebességgel haladsz a tanfolyamomon.

A hetedik leckében sem maradhat el a kiejtés gyakorlása, hiszen ez fontos, hogy egyre jobban megbarátkozzon a “füled” és a “nyelved” is a furi angol hangokkal. Ebben a leckében egy különleges hanggal ismerkedhetsz meg, olyannyira különleges, hogy még külön neve is van: schwa!

A leckében megtanulsz kérdezni, és beszédkészségfejlesztő gyakorlatot is készítettem Neked:)

Ízelítőül hoztam neked egy tesztet. Iratkozz fel a próbatanfolyamomra, vagy szólj ismerősödnek, barátodnak!

0%
1328

Hallgasd meg a mondatot, nézd meg a képet, és döntsd el, hogy igen, vagy nem!

A végén kattints a zászlócskára, és megkapod százalékban is eredményed, és láthatod a leírt mondatokat is!

Your score is