Kezdő angol tanfolyam – 9. lecke

Tanfolyamom úgy állítottam össze, mintha még sosem tanultál volna, így ha még tényleg nem tanultál, akkor mindent megtalálsz, ami a haladásodhoz kell, ha pedig újrakezdő vagy, akkor a feladatokat vedd ellenőrző feladatként, tesztként, és haladj gyorsabban, „érd magad utol”!

IRATKOZZ FEL PRÓBATANFOLYAMOMRA, AMELY VALÓJÁBAN TELJES TANFOLYAMOM ELSŐ LECKÉIT TARTALMAZZA! PRÓBÁLD KI, ÉS HA BEVÁLIK, JÖHET A TÖBBI!

A kilencedik leckében sem maradhat el a kiejtés gyakorlása, hiszen ez fontos, hogy egyre jobban megbarátkozzon a „füled” és a „nyelved” is a furi angol hangokkal. Az angol nyelv jellegzetessége, az úgynevezett „hehezetes” ‘P’ hang, mintha köpködnének. Ennek gyakorlására is találsz videót, sok példával.

A lecke fő célja egy másik jellegzetesség, az összevonás. Az angol nyelv azért tűnik a mi fülünknek gyorsnak, mert sok mindent összevonnak. Több tanulóm írja, hogy „nem áll rá a szája”. Ez teljesen természetes, de gyakorlással, sok-sok hallgatással/füleléssel menni fog ez is.

Természetesen ezt is begyakoroljuk.

Ízelítőül hoztam neked egy feladatot. Iratkozz fel a próbatanfolyamomra, vagy szólj ismerősödnek, barátodnak!

0%
2790

9. lecke

Hallgasd meg az angol mondatot, és válaszd ki, melyik igét vagy igét és tagadószót hallod a mondatból! A mondatban összevont alakokat is hallhatsz!

A végén kattints a zászlócskára, és megkapod százalékban is eredményed!

Your score is