• Beszédkészség online angol.

Beszédgyakorlat

Beszédgyakorlat az online angol oktatásban.

“Én nem hiszek az online oktatásban. Nem hiszem, hogy beszélni meg lehet tanulni, hiszen beszélni csak beszélve lehet.” – írta nekem egy kedves feliratkozóm.

Teljesen egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, beszélni csak beszélve lehet. De mit is jelent ez pontosan, “beszédgyakorlat az online angol oktatásban” kérdem én?

Ha teljesen úgy akarsz megtanulni beszélni, ahogy az anyanyelved tanultad, akkor vagy ki kell költöznöd külföldre – jobb esetben oda, ahol angolul beszélnek – , vagy angol beszélőkkel kell körülvenned magad. Órákat eltölteni naponta angol nyelvet hallgatva, és angolul beszélve.

Én azoknak készítettem a tanfolyamom, akik ezt nem tudják megtenni, és nem tudják, hogy induljanak el ezen az úton. Sok olyan tanulóm van, aki külföldön van, angolt kellene használnia, de olyan helyen dolgozik, ahol kevés lehetősége van angol nyelvet hallgatni, viszont vannak olyan helyzetek, amikor meg kellene szólalnia, vagy ha meg tudna szólalni, jobb állást kapna.

Beszédgyakorlat az online angol oktatásban

Beszédgyakorlat az online angol oktatásban

A legtöbb tanulóm érteni akarja a beszélt angolt, és ő maga is szeretne beszélni félelem nélkül. Sajnos a mai oktatásban az írás és az olvasás van előtérben, de szinte nem is lehet megoldani az iskolákban másképp.

Pár főre kellene redukálni a tanulói létszámot, hogy legalább egymással tudják gyakorolni a nyelvet, de ilyen lehetőség nem sok van. Ezért hát a tanár áll a táblánál, magyaráz, és ő az, aki beszél.

Én személy szerint sok angol tanárt “elfogyasztottam”, közülük kettőt emelnék ki, akik a használatra is odafigyeltek. Egyiküknek “még diplomája sem volt” (ez engem nem érdekelt), mégis ő oktatott engem igazán. Fontos volt számára az is, hogy nyelvtanilag helyesen beszéljek, de ezeket a feladatokat sosem csináltuk az órán írásban. Adott nekem egy könyvet, amit ő tökéletesnek tartott, hazavittem, és annyi feladatot oldottam meg, amennyit csak bírtam, ő meg kijavította. Mert teljesen tisztában volt vele, hogy nem vagyok analfabéta, tudok olvasni, amit meg tudok érteni, és meg tudom csinálni a feladatokat. Ha valamit nem értettem, megkérdeztem, de tényleg egyértelmű volt a könyv. Pár hónap múlva már külföldön voltam, és kiválóan boldogultam: értettem és beszéltem a nyelvet.

Kijavította a feladataim, de nem az órán, hanem órán kívül. Az órán beszélgettünk, beszélgettünk és beszélgettünk. No, meg kell mondanom, ő magántanár volt, és nem iskolai tanár.

Nos, én olyan beszédgyakorlatokat készítettem a tanfolyamomon, amelyekkel egyedül is gyakorolhatsz. Nem, a kiejtésed valóban nem fogja senki kijavítani, de akár hiszed, akár nem, nem is kell feltétlen. A kiejtést hallod, és ismétled. Minél többször hallod, minél többször ismétled, annál jobb lesz.

Amikor magántanárként dolgoztam, és az óráimon beszélgettem a tanulóimmal, a beszélgetésen volt a hangsúly. Nem azon, hogy minden másodpercben megakasszam őket, és kijavítsam őket. Mivel sok hanganyagot adtam ki, a kiejtésük automatikusan fejlődött, semmi probléma nem volt. Miért kellene ezeket órán csinálni? Úgy gondoltam, kiadok egy csomó hanganyagot, hozzá a feladatlapot, és ők megcsinálják. Szuperul bevált, soha senki nem bukott meg a nyelvvizsgákon. Nos, innen jött az online tanfolyam ötlete.

Ha úgy gondolod, hogy önállóan nem lehet nyelvet tanulni, akkor valószínűleg nem jó emlékeid vannak a nyelvoktatásról, és hasonló tananyagra gondolsz, mint amit ott tanultatok: száraz nyelvtan, és nyelvtani feladatok, unalmas párbeszédek. Teljesen megértelek, és éppen ezért hoztam egy ízelítőt az egyik beszédgyakorlatból. Végezd el, nagyon egyszerű!!!

Hogyan is történik a beszédgyakorlat az online angol oktatásban videó!

VÁRLAK TANFOLYAMOMON, AHOL TÖBB MINT 200 VIDEÓ TALÁLHATÓ, TELE BESZÉDGYAKORLATOKKAL IS!

IRATKOZZ FEL ONLINE TANFOLYAMOMRA ITT
2017-10-16T13:55:04+00:00 By |Angol|0 Comments

Leave A Comment