Ez egy különleges része az angol nyelvnek, viszont elég lényeges, hiszen ha már tanultál angolul, akkor talán emlékszel, hogy tanulmányaid elején volt róla szó. Egy főnév lehet megszámlálható és megszámlálhatatlan, és sokszor lehet „dolgozni” azzal a logikával, hogy meg tudom-e számolni, vagy sem. Vannak olyan főnevek az angolban, ami lehet megszámlálható és megszámlálhatatlan is, viszont más más jelentéssel.

De itt van például a „tanács” szó, ami angolul advice, és ez az angolban megszámlálhatatlan főnév, míg nálunk lehet többes számba tenni.

A Noémiangol Online Tanfolyamon is az elején foglalkozunk ezzel, hiszen a leggyakoribb, mindennapjainkban használatos szavak között azonnal megjelenik ez a különbségtétel.

Most egy tesztet hoztam neked, amivel leellenőrizheted, te mennyire vagy képben ezzel a témával.

/20
18

Jelöld be azt, ami MEGSZÁMLÁLHATATLAN FŐNÉV!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Your score is

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy az online tanfolyamokkal, akkor szerezd be gyakorló tankönyveim!