ANGOL MONDATOK – HALLÁS UTÁNI FELADAT – A1

Ha neked egy önálló – akár rövidebb – szöveg megértése még nehézséget okoz, kezdd mondatokkal, illetve érdemes a Papagáj-módszerrel tanulnod, erről tanfolyamomon részletesen beszélek, illetve erre épül az egész tanfolyami program.

Mondatokat fogsz hallani, amelyeket képekhez kell társítanod. Először normál tempót hallasz, rövid szünet után hallhatod a lassú tempót.

Nem kell még ezen a szinten megértened a normál tempójú szöveget, viszont törekedni kell rá, mert ha csak a lassú tempót hallgatod, nem fogsz tudni átállni a normál tempóra.

TANULÁSI TIPP: végezd el a feladatot úgy, hogy ha kell, a lassú tempót is meghallgatod.

Ha mindent jól csináltál, 100% lett, akkor végezd el papagáj módszerrel a feladatot!

Újra és újra, amíg folyékonyan megy.

Nagyon fontos, hogy normál tempójú szöveget érts és papagájkodj! Ezeknél a mondatoknál is észrevehető, hogy a lassú, hangsúlyos mondatnál szinte minden egyes sz hangsúlyos. Viszont az élet nem ilyen. A szavak összemosódnak, elnyelődnek hangok, és ezt bizony itt, az alapoknál is szoknod kell.

0%
1027

hangos mondatok

Hallgasd meg a mondatot és döntsd el, melyik képhez illik!

A teszt végén kattints a zászlócskára, és eredményed százalékban is megtalálod.

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

Your score is

Pontosan azért készítettem el Hangos Gyakorlókönyv sorozatom első és második kötetét, mert van olyan tanulóm, akinek borzasztó nehézséget okozott az összefüggő szövegek megértése. Ezután már jöhet a 3. kötet (és terveim szerint azon is túl), ahol viszont már önálló, összefüggő szövegek vannak, szókincsfejlesztő feladatok, és tesztek is a hanganyagokhoz.