ANGOL MONDATOK – HALLÁS UTÁNI FELADAT – B1

Ha Te úgy érzed, már B1 szinten vagy, de az önálló mondatok megértése illetve megalkotása is nehezen megy, várlak tanfolyamomon, ahol lépésről-lépésre építkezünk, megtanulod a Papagáj-módszert, mindez növeli a hallás utáni készséged és beszédértésed is.

Nekem nagyon tetszik, hogy addig nem mehetek tovább, amíg nem tudok minden szót. Eddig hajlamos voltam minden szót leírni, gyakorlókönyveket venni, de a tudásom passzív maradt. Remekül elő vannak készítve a hallás utáni szövegértés feladatai, ami szinte észrevétlenül megtaníttatja az összes új kifejezést. Sikerélmény akkor van, ha valóban addig ismétlek, ameddig kapásból nem megy. Nagyon motiváló:) Éva

77

Válaszd ki, melyik elöljárószó illik a mondatba!

1 / 10

Who did you speak ........... ?

2 / 10

Whose house are you staying ...........during the weekend?

4 / 10

Which restaurant are you going .......... for dinner tonight?

5 / 10

Who did you borrow the book ....... ?

6 / 10

What did you use the money .......... that you borrowed from your friend?

7 / 10

Who did you receive the gift ........?

9 / 10

Who did you sit ........... at the meeting?

10 / 10

What did you talk ....... with your friend?

Your score is

Pontosan azért készítettem el Hangos Gyakorlókönyv sorozatom első és második kötetét, mert van olyan tanulóm, akinek borzasztó nehézséget okozott az összefüggő szövegek megértése. Ezután már jöhet a 3. kötet (és terveim szerint azon is túl), ahol viszont már önálló, összefüggő szövegek vannak, szókincsfejlesztő feladatok, és tesztek is a hanganyagokhoz.