Turista angol – TÉMA: fast food restaurants

Szoktál gyorsétterembe járni, ha külföldre mész?

Én személy szerint nem rajongok a gyorséttermi ételekért, de bizony van olyan helyzet, amikor tényleg ez a leggyorsabb, és ráadásul ha külföldre mész, akár ismerős ízeket is rendelhetsz, ha valami nagyobb étteremlánchoz mész.

Ha utazáskor, nyaraláskor betérnél ilyen helyre, jó előre felkészülni, hiszen itt a rendelés és kiszolgálás is gyors, nem érsz rá átolvasni az étlapot, hanem azonnal döntened kell.

A mai leckében az alap szókincset hoztam, a következő leckében pedig az alap mondatokat is átvesszük, hogy fel tudj erre készülni.

Indítsd el a videót, és ha már ismerősek a szavak, akkor a magyar szó után mondd azonnal az angol megfelelőjét.

Ha még új valamelyik szó, akkor ismételd hangosan.

A kezdőbb tanulóknak butított kiejtéssel is odaírtuk a kiejtést, de ez csak egyfajta mankó, hiszen az angol hangokat csak speciális jelekkel lehet leírni, viszont egy kezdő tanulónak ez új lehet!

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.