Sokszor le vagy ragadva egy-egy szónál, és a szókincsed nem azért nem fejlődik, mert nem tanulsz meg új szavakat, hanem mert nem használod az új szavakat, hanem egy jól beidegződött szót használsz mindig. Például, ha azt akarod mondani, hogy valami jó, akkor a GOOD szót használod, pedig az angol nyelv annyira gazdag, és annyira sokszínűen ki tud fejezni gondolatokat, elképzeléseket.

Mit használnál, ha valamire azt akarod mondani, hogy finom? Good? Ja, használhatod ezt is, de nem unalmas ez egy kicsit?

Hoztam neked pár szót, amivel változatosabbá teheted szókincsed. Hogyan? Legyen mostantól tilos a good szó használata, ha azt szeretnéd kifejezni, hogy finom, jó? Válassz a lenti szavak közül, és mostantól használd azt.

HOGYAN FEJEZD KI AZT, HOGY VALAMILYEN ÉTEL VAGY ITAL ÍZLIK NEKED

Feltétlenül a hallás legyen az első, amivel találkozol egy szónál. Utána igyekezz ismételni a kiejtést, és csak a legvégén nézd meg az írott alakját.

PALATABLE /ˈpælətəbəl/ – ételre és italra is mondhatod, ha kellemes, elfogadható íze van
DELICIOUS /dɪˈlɪʃəs/ – az ilyen ételnek és italnak nagyon jó íze és illata van
DELISH /dɪˈlɪʃ/ – a DELICIOUS szó rövidítése, de jelentése hasonló: olyan ételre és italra mondod, ami nagyon ízletes és jó illata van (figyelj a hangsúlyra, hogy az L hangra essen, tehát ne a mi DILIS szavunkat ejtsd ki:)
TASTY /ˈteɪsti/ – az ilyen ételnek jó íze van, de nem túl édes

LUSCIOUS /ˈlʌʃəs/ – kifejezetten jó ízű ételre vagy italra mondod
YUMMY /ˈjʌmi/ – nagyon jó ízű – inkább a beszélt, baráti nyelvhasználatra jellemző, tehát hivatalos vacsorán ezt ne használd!

Nos? Melyiket fogod mától használni a GOOD helyett? Írd meg nekem a hozzászólásba.