Ezt az angol feladattípust pont azért alkottam meg, hogy a hallás utáni értésed fejlődjön. Ehhez persze folyamatos gyakorlás kell.

Egy szöveg mondatokból áll, viszont ahhoz, hogy eljussunk egy teljes szöveghez (legyen az akár fél vagy egy perces), apróbb részekre kell bontanunk, és először ebben szeretnék neked sikerélményt adni.

Egy szöveg mondatokból áll, a mondatok pedig szavakból.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szavakat nagyon jól kell tudnod.

Jól tudsz egy angol szót:

  • ha meghallod, akkor nem fordítod magadban angolra, TUDOD/ÉRTED ÉS KÉSZ

  • ha neked kell kimondanod az angol szót, akkor nem kell keresgélned, nem a magyar szó jut eszedbe, és utána keresgéled a fejedben annak angol megfelelőjét, hanem TUDOD ÉS KÉSZ

Vagyis, ha nehezen megy a szövegértés, akkor valószínűleg nem érted a szavakat úgy, ahogy fentebb leírtam. De ha úgy érzed, amikor egyesével hallod a szavakat, akkor az tökéletesen megvan, érted, viszont amikor összefüggő szövegben van, akkor „nem hallod ki a szavakat”, akkor javaslom ezt a típusú feladatot Neked:

Gyakorold a mondatok megértését hallás után!

Mivel ez egy online feladat, természetesen Neked kell magadra figyelned, hogy mekkora gondolkozási idő van benne.

Ha jól megtanultad a szavakat, meghallgattad a lecke példamondatait, és még hangosan is gyakoroltad, akkor a következő feladatnak minimum 80%-nak kell lennie.

Ha ez nincs meg, akkor menj vissza még ismételni, mert hiába mész tovább, vagy egyáltalán nem vagy nagyon lassan fog fejlődni a hallás utáni értésed.

Te gyors eredményt akarsz!

Az eredmény megjön! Tudom, mert teszteltem! Több ezer tanulónál!

Hallgasd meg az angol mondatot és írd le magyarul, majd kattints az Eredmény gombra, és vizsgáld meg, hogy a tíz mondatból hányat értettél meg jól!

Természetesen lehet szórendi hiba, ez most minket nem érdekel. Még a helyesírás sem:))

A 29. lecke végén megtalálod a mondatokat írásban is, és itt jön a további gyakorlás, az általam csak papagáj-módszernek nevezett technika, amellyel haladásod és fejlődésed megsokszorozhatod! Ha még nem iratkoztál fel a Noémiangol Online Alaptanfolyamra, akkor kattints ide és regisztrálj!

Hallgasd meg a mondatot, majd válaszd ki a magyar megfelelőjét!

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 
9. 
10. 

Írd meg, hogy a 10 mondatból mennyi megértésével vagy elégedett!