FÜLESAKADÉMIA – EDZD A FÜLED PROGRAM INDUL

Neked szól, ha már nem számítasz teljesen kezdő angol tanulónak, mégis:

 • nehezen megy a hallás utáni szövegértés
 • nehezen megy a megszólalás angolul
 • nem boldogulsz az angol kiejtése

A Fülesakadémia leckéi segítségével angol gyakorlati feladatokon keresztül ismered meg a hallás utáni tanulás módszerét, ami még a beszédkészséged fejlesztésében is segít. De figyelem: CSINÁLNI KELL, NEM CSAK OLVASNI!

A mai “modern” angol (és más idegen nyelveké is) nyelvtanulás hibája ugyanaz, mint száz évvel ezelőtt volt: nem a fülünkkel tanulunk.

Az angol nyelv tanulásának is egyszerű folyamatnak kellene lennie, ugyanúgy, ahogyan a saját nyelvedet is tanultad. A kicsi baba nem olvas könyveket, és még nagyon nem is néz, csak hallgat. Ez a kulcs: hallgat és figyel. Különbözőek vagyunk abban, hogy mikor szólalunk meg anyanyelvünkön, de egy biztos: először hallgatunk, figyelünk. Ezután igyekszünk ismételni a hallottakat, eközben már nézünk is, hiszen próbáljuk összeegyeztetni a körülöttünk lévő tárgyakat a hangokkal. Nem csak értelmetlenül kimondjuk, hogy szék, hanem tudjuk, mi az. Láttuk, vagy a beszélt pillanatban mutatják nekünk: “Látod, gyermekem? Ez egy szék.”

Nos, ha külföldön, angol nyelvi környezetben élnél és dolgoznál, ugyanígy sajátítanád el az idegen nyelvet, de csak akkor, ha több órában történik. Ezért könnyű azoknak, akik külföldre mennek, és napi több órában hallják az “angol”  idegen nyelvet, majd elkezdenek kommunikálni angolul, először gagyognak mint egy gyerek, majd begyorsulnak.

Hányszor, de hányszor hallom tanulóimtól, akik külföldön vannak, hogy bizony nem megy az angol. Minden esetben kiderült, hogy alig hallanak angol beszédet, nagyon a TV se megy. Igen, ez probléma. Ezen kell változtatni.

A Fülesakadémiát azoknak készítettem, akik itthon tanulják az angol nyelvet, nem jól értik a beszédet, és ezen szeretnének javítani.

Valld be őszintén, hogy Te is írásban ismered fel a szavakat, mondatokat, de ha kimondják, alig érted. De akkor miért nem változtatsz ezen, és fordítod meg az arányt. Több fül, kevesebb szem!

Nem fogom neked megígérni, hogy nálam gyorsan megtanulsz angolul. Tudod, miért? Mert nem ismerlek, és nem tudom, Te mennyit vagy hajlandó rááldozni az idődből. Gondolj csak bele. Az anyanyelved napi hány órában ért téged? Hány éves voltál, amikor már tudtál beszélni magyarul? Képes vagy ugyanennyi órában angolul tanulni? Biztos vagyok benne, hogy a válaszod: NEM.

De szeretnéd megérteni az angolt, és megszólalni angolul, nem?

Nos, egyet ígérhetek:

FÜLESLECKÉIM SEGÍTSÉGÉVEL felgyorsíthatod ezt a folyamatot, és gyorsabban érheted el a kitűzött célod, mint a hagyományos nyelvtanulással: megtanulod megérteni az angol nyelvet, és meg fogsz szólalni, azaz érteni fogsz angolul, és téged is meg fognak érteni.

BÁRKI ELKEZDHETI, VAGY VAN ELŐFELTÉTEL?

Ha még sosem tanultál angolul, tehát totál kezdő vagy, esetleg nagyon kevés alappal rendelkezel, akkor ne vágj bele, mert nagyon nehéz lesz. Először iratkozz be a NOÉMIANGOL ONLINE ALAPTANFOLYAMOMRA, ahol több száz hanganyagot veszünk végig!

De ha kíváncsi vagy, mi is ez, akkor kövesd végig a Fülesakadémia leckéit, mert lépésről lépésre bemutatom Neked, hogyan kell tanulni a füleddel.

Akkor való neked a fülesprogram, …

 • ha több éve tanulod az angol nyelvet, de a hallás utáni értéssel gondod van,
 • ha már tudod a Simple Present, a Present Continuous, Simple Past és Present Perfect igeidőket, és legalább 1000 szavas szókincsed van, viszont ezeket nem tudod használni.
 • ha félsz megszólalni angolul, vagy ha megszólalsz, nem értik, mit mondasz,
 • ha szeretnél a nyelvvizsga “hallás” tesztjén is átmenni
 • ha szeretnél nagyobb önbizalmat szerezni az angol tudásoddal kapcsolatban
 • ha képes vagy önállóan tanulni, kitartó vagy, és nem adod fel egykönnyen.

NE kezdd el, …

 • ha nem tudsz rendszeresen foglalkozni vele,
 • ha nem akarod fejleszteni a hallás utáni értésed
 • ha csak írni vagy olvasni szeretnél angolul
 • ha csodamódszerre vágysz, és azt szeretnéd, hogy leülj, és a tudás magától bekúszik az elmédbe
 • ha már haladó tanuló vagy, és teljesen jól érted, és beszéled az angolt.