Baráti üdvözlés

Ha valakivel szóba elegyedsz, akkor bizony nem mindegy, hogy barátként beszélsz vele, ismerősként vagy ismeretlenként, mondjuk egy hivatalos ügyintézés keretei között.

Más szavakat kell használnod, máshogy kell megszólítanod, köszöntened.

Máshogy köszöntöd egy közeli barátod, és máshogy kell köszöntened mondjuk egy üzlettársad, akivel hivatalosabb a kapcsolatod. Ez a magyar nyelvben is megvan. Egy rég nem látott tanárodtól nem kérdezheted meg: Mizú’? Ez udvariatlannak számít.

Hasonlóan van ez az angol nyelvben is, sőt, talán még élesebb különbségek vannak a közvetlen beszélt nyelv (formal) és a hivatalosabb (informal) beszélt nyelv között. Ezért van például, hogy a filmeket nehezebb megérteni, mert sok “formal” szóhasználat, és kifejezés hangzik el.

INFORMAL GREETINGS – BARÁTI ÜDVÖZLÉSEK

Itt láthatod és hallhatod a leggyakoribb baráti üdvözléseket, mellé írtam a körülbelüli jelentésüket is:

Hey! Szia!

Hi! Szia!

Long time no see! Régóta nem láttalak!

How’s it going? Hogy ityeg?

What’s up? Mizú’?

How’s everything? Hogy mennek a dolgaid?

What’s new? Mi újság?

How are things? Hogy mennek a dolgaid?

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.