Te is szeretnéd jobban megérteni az angol beszélt nyelvet, igaz?

De miért?

  • A munkádhoz kell?
  • Napi szinten beszélgetnél valakivel, de nem érted, ha hozzád szólnak? Mi van, ha válaszolnak a kérdésedre, és nem érted?
  • Filmeket, youtube videókat szeretnél érteni?

Sorolhatnám a célokat, de egy biztos. Gyakorolhatod a beszédet, de ha nem érted, amit Neked mondanak, akkor bizony nem mersz majd megszólalni. Igen, fontos, hogy a beszédet gyakorold a tanároddal, a barátokkal, ismerősökkel, de nem egyetlen embert fogsz hallani angolul beszélni, nem igaz?

Noémiangol Online Tanfolyamom célja, hogy az angolul alig vagy semmit nem tudó tanulót eljuttassam arra a pontra, ahol egyre magabiztosabb, és meg mer szólalni angolul, valamint egyre jobban érti az angol beszédet.

A tanfolyamom nem duzzaszthattam fel további több száz vagy ezer hallás utáni értéssel, hiszen azért valljuk be, 300 lecke, több ezer feladattal így is elég soknak tűnhet egy kezdő számára.

Tanulóim arról számolnak be, hogy egyre jobban értik az angol beszédet, de bizony még gyakorolni kell.

Ezért hoztam létre egy külön „tanfolyamtermet”, ahol CSAK hallás utáni feladatokat találsz. FÜLESAKADÉMIÁNAK neveztem el, mert ha rendszeresen végzed ezeket a feladatokat, gyakorlatokat, akkor még magasabb szintre emelheted a hallás utáni értésed.

Hallgasd meg a kérdést, és döntsd el, melyik a helyes válasz rá!

1. 
2. 
3. 
5. 
6. 
7. 
8. 
10. 

Hallgasd meg a rövid szöveget, majd döntsd el, hogy az állítások igazak vagy hamisak!

1. 


Julie jól érzi magát a nyaraláson.

2. 

Esik az eső!

3. 

Julie, a beszélő, éppen tévét néz a lakásban.

4. 

Tom teniszezik.

5. 

Jennifer olvas.

6. 

Susan sír.

Hallgasd meg a rövid szöveget, majd válaszolj a kérdésekre!

1. 

Hány órakor szokott felkelni?

2. 

Mitől ébred fel igazán?

3. 

Mit szokott reggelizni?

4. 

Hogy jut el a munkahelyére?

5. 

Hánykor kezd dolgozni?

6. 

Mit szokott vacsorázni?

7. 

Vacsora után mit csinál?

I do the same things every day. I wake up at 7.00 but I stay in bed until 7.15. Then I get up and have a shower. That really wakes me up. I get dressed and then I have breakfast. Some toast and a cup of coffee. I leave the house at 8.30 and walk to the bus stop. I go to work by bus. I start work at about nine and I finish work at five or six. In the evening I have dinner and watch television or play on the computer. I’m usually in bed by eleven.

Minden nap ugyanazokat a dolgokat csinálom. Hétkor szoktam felbéredni, de egészen 7.15-ig ágyban maradok. Azután felkelek és lezuhanyozom. Az tényleg felébreszt. Felöltözöm, majd megreggelizem. Pirítóst és egy csésze kávét. 8.30-kor megyek el otthonról és elsétálok a buszmegállóba. Busszal megyek munkába. Körülbelül kilenckor kezdem a munkát, és 5-kor vagy hatkor fejezem be.Este megvacsorázom, és tévét nézek vagy játszom a számítógépen. Tizenegyre általában már ágyban vagyok.

5. 
9. 
15. 
16. 
17. 
18. 
19. 

NÉzd meg a térképet, hallgasd meg a szöveget, majd mondd meg, hol van Mr Baker!

20. 

GYAKORI KÉRDÉSEK

A „Fülesakadémia” nem teljesen kezdőknek szól. Elsősorban tanfolyamom tanulóinak szántam kiegészítésként, mert sokan jelezték, hogy még akarják gyakorolni a hallás utáni értést. Teljesen kezdőknek nem ajánlom, hiszen mindhárom szint már feltételezi, hogy rendelkezel valamilyen alappal.

Három szinten elérhető feladatok vannak benne:

  1. ELEMENTARY – ebbe a részbe egyszerűbb, hétköznapi szavakat és egyszerűbb nyelvtani szerkezeteket tartalmazó szövegek, mondatok kerülnek. Ha valamelyest tudod az alap igeidőket, és már van kb. 500-1000 szavak szókincsed, akkor Neked ez való. Ezen a szinten főleg arra törekedtem, hogy mondatokat gyakorolj. Tehát ha neked nem megy még az összefüggő szövegek megértése, vagy nehéznek találod, akkor feltétlen ezzel a szinttel kezdj.
  2. PRE-INTERMEDIATE – ezen a szinten is vannak külön gyakorló mondatok, de már bonyolultabb szókapcsolatokat és nyelvtani szerkezeteket is beépítettem, és ez a szint már 1000-2000 szavas szókincset gyakoroltat veled. Hosszabb összefüggő szövegeket találsz itt!
  3. INTERMEDIATE + – ez már a haladó szint! Ha 300 leckés tanfolyamomon végigmentél, és az első két szintet jó alaposan begyakoroltad, akkor jöhet ez a szint, mert itt aztán jó nehéz hallás utáni értések vannak.

Azért ingyenes, mert magántanári gyűjteményem adom oda Neked, mint tanulómnak! Ezeket a hanganyagokat használom magántanár praxisomban is például a vizsgákra való felkészítésben. Ez egy gyűjtemény, amit évek alatt gyűjtöttem össze és sikeresen használtam, és most oldalamra teszem fel őket szép fokozatosan. Nem kerül pénzbe, mert nem árulom ezeket a hanganyagokat, nem lehet letölteni, mint tanár használom őket a Te megsegítésedre, aki a tanfolyamom már kifizette!

Amikor magántanuló jön hozzám, akkor ezeket a hanganyagokat nem az órán dolgozzuk fel, az órán beszélgetünk, a beszédet gyakoroljuk, a hallás utáni értést bárki tudja önállóan gyakorolni otthon. Ehhez szedtem össze egy gyűjteményt, amihez ilyenkor hozzáférést biztosítok, és a tanuló halad rajta önállóan.