Folyamatos jelen/Szokásos jelen – ismerd fel hallás után

Módszerem egyik fő alapelve, hogy apró lépésekben haladj, és egy-egy lépést alaposan gyakorolj be, mielőtt tovább mennél. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy lassan kell haladnod, viszont így sokkal könnyebb azt is kiszúrnod, hogyha lelassulsz, elakadsz, mert egy-egy lépésben nem több nyelvi elemet kell gyakorolnod.

Ez főleg a tanulásod alapjainak elsajátításánál fontos, mert sokan, akik már „haladóbbak” és nehezen megy ez vagy az, bizony az alapoknál ragadnak le.

Például amikor az igeidőket tanulod, akkor az is fontos, hogy első hallásra felismerd, melyik igeidő. Tanfolyamomon először a Folyamatos jelen igeidőt vesszük, és ezután jön az Egyszerű Jelen vagy a „Szokásos” jelen, és az apró lépések közé beiktattam egy „Hallás után ismerd fel tesztet”, amit most itt is bemutatok.

0%
768

Hangos teszt

Hallgasd meg a mondatokat, és döntsd el, hogy Folyamatos jelen vagy Szokásos Jelen! Ha végére értél, kattints a zászlócskára, és megkapod százalékban is az eredményed.

1 / 10

2 / 10

3 / 10

4 / 10

5 / 10

6 / 10

7 / 10

8 / 10

9 / 10

10 / 10

Your score is

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.