KEZDŐ VAGY ÚJRAKEZDŐ ANGOLOS VAGY?

NEHEZEN VAGY EGYÁLTALÁN NEM MEGY A HALLÁS UTÁNI ÉRTÉS?

Átnyújtom neked azt a tanulási módszert, amelyet kifejezetten kezdőknek fejlesztettem ki, hogy a hallás utáni értésüket fejlesszem ezen a szinten!

  • Megmutatom Neked, hogyan tanulj hallás után!

  • Segítek Neked, hogy élvezettel tanulj!

  • Stabil szókincset alapozunk meg!

Angol hangoskönyv 1+2
0
angol-magyar mondat
0
illusztráció
0
oldal
0
feladat

NEKED KÉSZÍTETTEM EZT A KÉT E-KÖNYVET!

Kezdő angolos vagy

Ha most vagy nem olyan rég kezdted az angol nyelvet tanulni, valószínűleg számodra is a gyenge pont a HALLÁS UTÁNI ÉRTÉS. Ha úgy érzed, sosem fogod megérteni, vagy nehezen megy, akkor ez a két könyv pont neked való! Megtanít hallás után tanulni, a megfelelő szinten gyakoroltatja veled a hallás utáni értést, és kijelöli számodra az utat a helyes tanuláshoz, hogy a hallás utáni értésed stabil legyen az alapvető szavakkal, és erre akkor már lehet majd építeni.

Újrakezdő angolos vagy

Ha már nem most kezdtél angolul tanulni, esetleg az írott anyag felismerése jól is megy, de hallás után az alapvető mondatokat sem érted, akkor ezek a könyvek segítenek Neked felzárkózni, és hasznos módszert kaphatsz arra, hogyan fejleszd a hallás utáni értésed, hogyan építsd fel úgy, hogy ha már készen állsz az egybefüggő szövegekre, azt minden zökkenő nélkül tedd meg.
Elegendő sikert és önbizalmat kapsz a haladáshoz, és újult erővel száguldj tovább!

Nem most kezdted az angol tanulást

Neked való ez a könyv, ha már nem most kezdtél angolul tanulni, sőt, az olvasási készséged egész jó, és a szókincsed is verdesi a kétezres határt, mégis, ha hallás után kell szavakat megértened, gondolkozol, fordítasz magadban, és még ha önálló mondatokat hallgatsz, akkor is megállsz, fordítasz, és közben a szöveg már el is suhant. Ez a két könyv neked telitalálat, mert a nyelvtanra már nem kell odafigyelned, csakis a hallás utáni készséged kell felturbóznod egy olyan szintre, hogy neki merj vágni összefüggő szövegeknek is.

KATTINTS A KÉPRE, ÉS KUKKANTS BELE!

Mindkét könyvhöz készítettünk ízelítőt, kukkants bele bátran!

Készítettünk egy online lapozgatós ízelítőt is, ahol bele tudsz kukkantani a könyvekbe, de ha a könyv képére kattintasz, akkor máris megjelenik a pdf dokumentum, ahol érdemes elolvasnod az előszót is! Nem szeretném, ha zsákbamacskát kapnál, ezért igyekeztem a legtöbb feladattípusra példát mutatni. Minden könyv tartalmaz egy szótár részt is, ezt is letöltheted, láthatod, hogy mekkora szókinccsel dolgoztunk, tényleg kezdő szintű a két könyv, de így is közel 500 szavas szókincsük van.

A könyvek E-BOOK formájában érkeznek hozzád, emailben fogod megkapni a linket, ahol letöltheted, hiszen hanganyagos könyv, nem kell beleírnod, de akár ki is nyomtathatod.

Mindkettőhöz kapsz letölthető hanganyagot, hiszen önállóan nem használható, a feladatokat direkt úgy állítottam össze, hogy fejlessze a hallás utáni értésed már alapfokon is.

„Megnéztem a szójegyzéket, az 500 szóból 3-4 szó van, amiben bizonytalan vagyok, de szövegkörnyezetben ezeket is értem. Úgy értékelem az angol „tudásomat”, hogy a 2. könyv anyagához képest – olvasási, írási, mondatszerkesztési, nyelvtani szempontból magasabb szinten vagyok, viszont beszédértés és beszédkészség szempontból nagy hátránnyal küzdök.
Néhány gyakorlatot meghallgattam, azt tapasztaltam, hogy a lassú szöveget kivétel nélkül megértettem, a normál szöveget szinte mindig többszöri meghallgatás után értettem meg, de csak a lassú szöveg meghallgatása után.
Teljesen egyetértek azzal, amit a 2. könyv bevezetőjében írtál, hogy kinek javaslod a könyveket. Nekem ez telitalálat. Azért is jó nekem ez a hangoskönyv „szint”, mert nem kell a mondatszerkesztésre, a nyelvtanra, vagy a szavakra (esetleg ismeretlen szó miatt nem értek valamit) figyelnem, mert ezeket már tudom, hanem CSAK EGY dologra kell koncentrálnom, a beszédértésre. Ez kihívás lesz, de nem nyögvenyelős. Nagyobb az esély a sikerélményre így, hogy a figyelmemet nem kell megosztanom.”

KINEK NEM AJÁNLOM A KÖNYVEKET?

Ha az egyszerű, önálló alapmondatok értése kiválóan megy, akkor egyik könyv sem Neked készült. Ebben az esetben bátran haladhatsz tovább úgy, hogy összefüggő szövegeket hallgatsz, tanfolyamom leckéi szépen elvezetnek.

Nincs szükséged rá, ha az önálló mondatokat gondolkodás nélkül, hibátlanul érted, még fordítanod sem kell, érted, és kész!

Akkor sem való Neked, ha összetett, bonyolultabb mondatszerkesztéssel megalkotott mondatokra vágysz, hiszen ebben a könyvben és hanganyagaiban nem érintjük a múlt időt, mindössze a jelen és jövő idővel foglalkozunk, igékkel, összevonásokkal, hogy egyszerre ne kelljen túl sok mindenre odafigyelni.

„HALLGASS!”

Több mint 35 éve tanítok angol nyelvet, ebből immár 14 éve online programon keresztül, és ez alatt az idő alatt több mint 120 ezer ember tanult nálam, velem.
Szinte minden tanuló arról panaszkodik, hogy a legnagyobb problémája a hallás utáni értéssel és a beszéddel van, és megrekednek egy bizonyos ponton.

Minden nyelv szavakból áll, a szavakból kell tudnod mondatokat alkotnod. De ha nem érted a szavakat, és nem tudod alkalmazni a szabályokat, melyekkel értelmes mondatokat tudnál alkotni, akkor a hallás utáni értés, és a beszéd sem fog menni.

Sok angol nyelvkönyv és tanfolyam is túl nagy lépésekkel halad. Egyes tanulóknál még az én, apró lépésekre felbontott tanfolyamom is túl gyors. Már az első szinten van egybefüggő szöveg. Túl meredek, túl nehéz.

Ha ezt érzi a tanuló, akkor mindig megkérem, ne haladjon tovább, foglalkozzon még a szavak hallás utáni értésével, és a mondatok hallás utáni értésével.

Igen ám, de van az a pont, amikor már úgy érezheted, unalmas, kívülről tudom ezeket a mondatokat!

Nos, akkor itt a HANGOSKÖNYV, gyakorold még!

Természetesen fontos, hogy a mondatszerkesztéssel is képbe legyél, ezért teljesen kezdő tanulóknak (értem ez alatt, hogy még sosem tanultál) nem ajánlom, illetve ha kezdő vagy, akkor a mondatszerkesztést is gyakorold be tanfolyamommal, tankönyveimmel, mert HANGOSKÖNYVEIM csak feladatokkal teli könyvek.

A könyveket úgy alkottam meg, hogy önállóan is tanulhatóak.

A feladatokhoz megoldókulcsot is készítettem, sőt, a mondatokat lefordítottam Neked, hogy ne maradjon azon figyelmed, jól érted-e vagy sem. Használhatod akkor is, ha nyelvtanfolyamra jársz, de akkor is, ha nyelvtanárt látogatsz rendszeresen.

Sokan érkeznek hozzám azzal a problémával, hogy nem értik az angol beszédet, és nem tudnak beszélni. Hiába értik a szavakat, a mondatok értése akadozik, nem pontos.

GYAKORI KÉRDÉSEK

NEM, e-könyvek, azaz pdf formátumban jutnak el hozzád!

Igen, a könyv feladataihoz tartozik természetesen megoldókulcs is, ráadásul minden egyes mondatot lefordítottam Neked, így magyarul és angolul is ott van. Tudom, hogy sokatoknak számít, mennyire pontosan is értettétek az adott mondatot, illetve ha értitek a mondatot magyarul, akkor azt is láthatjátok, hogy mit hibáztatok.

A könyvek alcíme: Hallás utáni értés mondatról-mondatra, vagyis könyvem azoknak készítettem, akik egy-két mondat meghallgatásakor már leblokkolnak, vagyis összefüggő szövegek megértése még lassú tempóban is kudarcot okoz. Kifejezetten kezdő tanulóknak!

A könyvek célja, hogy felkészítse a tanulót a szövegek hallgatására, tehát önbizalmat adjon az önálló mondatok, vagy összefüggő – de limitált számú – mondatok megértéséhez. Azaz a könyvekben vannak olyan feladatok, ahol már nem egy mondatot kell megértened, hanem már kettőt-négyet, és ezek alapján kell megoldanod a feladatot. A második könyvben már bonyolódik a mondatszerkesztés, hiszen már igeidőket is érintünk, így az önálló mondatok mellett vannak összefüggő mondatok, és a könyv végén 10 darab rövidebb, de összefüggő szöveg is van azokkal a szerkezetekkel, amelyeket a két könyvben begyakorolhattál. Készítettem egy tartalmi ízelítőt, ezt kérlek, nézd meg, mert nem szeretném, ha zsákbamacskát vennél.

Igen gyorsan haladó világban élünk, a legtöbben mobil eszközről tanulnak, és mivel sokan telefonról tanulnak, illetve a modernebb készülékeken már CD/DVD olvasó sincs, ezért egy egyedi linket fogsz kapni, ami egy oldalhoz vezet, és onnan fogod tudni letölteni a hanganyagokat a saját készülékedre, legyen az mobil eszköz vagy asztali számítógép. De ha esetleg letörölnéd, akkor is bármikor újra le tudod tölteni, nem korlátozzuk a letöltést.

A könyvek célja, hogy felkészítse a tanulót a szövegek hallgatására, tehát önbizalmat adjon az önálló mondatok, vagy összefüggő – de limitált számú – mondatok megértéséhez, illetve rögzítse azokat a mondatszerkezeteket, amelyek fontosak a beszédhez, hiszen beszédben nincs időd azon gondolkodni, milyen szórend vagy nyelvtan kell. Az első könyvben főleg önálló mondatok vannak, de már található benne olyan feladat, ahol kettő-négy összefüggő mondatot kell megértened, hogy megold a feladatot. A második könyvben már bonyolódik a mondatszerkesztés, hiszen már igeidőket is érintünk, így az önálló mondatok mellett vannak összefüggő mondatok, és a könyv végén 10 darab rövidebb, de összefüggő szöveg is van azokkal a szerkezetekkel, amelyeket a két könyvben begyakorolhattál. Teljesen kezdőknek nem javaslom, hiszen ha még sosem tanultál angolul, akkor ezekből a feladatokból semmit nem fogsz megérteni.

Teljesen mindegy, hol tartasz a tanulmányaidban, hiszen ha úgy érzed, önálló, egyszerű angol mondatokat sem értesz, még ha lassan is beszélnek, akkor ezek a könyvek neked szólnak! Hiszen mielőtt összefüggő szövegek hallgatásába kezdenél, már értened kell az önálló mondatokat, és nem szabad magadban fordítanod!

EZ A KÉT E-KÖNYV ÖNÁLLÓAN JELENLEG NEM RENDELHETŐ, TANFOLYAMOMHOZ ADOM AJÁNDÉKBA.

Ha bármilyen kérdésed felmerül, amire nem kaptál választ, akkor írj nekem levelet a noemi(kukac) onlineangol.com címre, vagy jobbra lenn látsz egy üzenődobozt, abba is beírhatod kérdésed.