Hallás utáni szövegértés – B1 szint

Ha gondod van a hallás utáni szövegértéssel, akkor a hallás utáni tesztek nem igazán tökéletesek a gyakorlásra. Ezek tesztek, ami azt jelenti, hogy egyfajta vizsga, de még arra sem feltétlen tökéletes, hiszen tippelésre ad lehetőséget, és adatokat kér tőled, vagyis az emlékezeted is teszteli, ez pedig nem feltétlen a nyelvtudásod méri, inkább azt, hogy mennyire jegyzel meg adatokat a memóriádban.

Jó játék, jó szórakozás lehet, de valójában azt, hogy milyen a hallás utáni értésed, az eredmény nem tökéletesen mutatja.

A hallás utáni értésed az online tanfolyamomon az úgynevezett Papagáj-módszerrel gyakorlod be, ahol több lépésen keresztül jutsz el a teljes megértésig, fejlesztve a szókincsed, a hallás utáni értésed, és a beszédkészséged is. A sok-sok lépés egyike csak a teszt, de ha a többi lépést nem teszed mellé, akkor igen lassan fejleszti csak a hallás utáni értésed.

Ha kíváncsi vagy a módszerre, akkor Iratkozz be a Próbaleckékre, ahol a 19. leckében máris bemutatom neked lépésről-lépésre.

Ha nincs lehetőséged tanfolyamomra beiratkozni, akkor hallgass minél több angol hanganyagot, végezz hozzájuk nyugodtan teszteket, fejlődni mindenféleképpen fogsz.

Ez a szövegecske A2 szinten lévő kis könnyed, rövid, viszonylag lassú szöveg. Ha tanfolyamom tagja vagy, és körülbelül a 6. szint környékén tartasz, akkor bátran nekiállhatsz, hiszen tartalmazza azt a mondatszerkesztést, amit már átvettél.

/1
4

Hallgasd meg a rövid történetet, majd válaszd ki, hogy szerinted melyik összefoglaló a helyes!

Melyik összefoglaló a leghelyesebb?

Your score is

Ha szeretnél ezen a szinten beszélni és érteni is, iratkozz fel most!