Hallás utáni szövegértés – A2

Ha gondod van a hallás utáni szövegértéssel, akkor a hallás utáni tesztek nem igazán tökéletesek a gyakorlásra. Ezek tesztek, ami azt jelenti, hogy egyfajta vizsga, de még arra sem feltétlen tökéletes, hiszen tippelésre ad lehetőséget, és adatokat kér tőled, vagyis az emlékezeted is teszteli, ez pedig nem feltétlen a nyelvtudásod méri, inkább azt, hogy mennyire jegyzel meg adatokat a memóriádban.

Jó játék, jó szórakozás lehet, de valójában azt, hogy milyen a hallás utáni értésed, az eredmény nem tökéletesen mutatja.

A hallás utáni értésed az online tanfolyamomon az úgynevezett Papagáj-módszerrel gyakorlod be, ahol több lépésen keresztül jutsz el a teljes megértésig, fejlesztve a szókincsed, a hallás utáni értésed, és a beszédkészséged is. A sok-sok lépés egyike csak a teszt, de ha a többi lépést nem teszed mellé, akkor igen lassan fejleszti csak a hallás utáni értésed.

Ha kíváncsi vagy a módszerre, akkor Iratkozz be a Próbaleckékre, ahol a 19. leckében máris bemutatom neked lépésről-lépésre.

Ha nincs lehetőséged tanfolyamomra beiratkozni, akkor hallgass minél több angol hanganyagot, végezz hozzájuk nyugodtan teszteket, fejlődni mindenféleképpen fogsz.

Tanfolyamomban elhelyeztem olyan hallás utáni feladatokat is, ahol az információ kiszűrése a feladat. Ezt azért tartom fontosnak, mert az életben sem fogsz mindent szó szerint érteni, és meg kell tanulnod kiszűrni az információkat, amelyekre éppen szükséged van.

Éppen ezért most nem tesztet kell megoldanod, hanem három kérdésre válaszolnod. A megoldást pedig a + gombra kattintva olvashatod!

Írd meg a hozzászólásba, hogy sikerült, mennyire volt számodra egyszerű vagy bonyolult!

Hallgasd meg a rövid párbeszédet, és lássuk, tudsz-e válaszolni a három kérdésre. Írd meg a hozzászólásodba, hogy sikerült!

  1. Mit rendel pontosan a vevő?
  2. Mennyit fizet pontosan?
  3. Elvitelre kéri vagy ott fogyasztja?
  1. Dupla sajtburgert kér normál burgonyával, és közepes kólával.
  2. Ott fogyasztja.
  3. Tíz dollár tizenöt centet.