IN THE PARK – A1

Ez a szöveg nehézségét tekintve A1, de mivel már a normál sebesség megértése az elvárt, inkább az A2 szintbe tenném.

Tanfolyamom első 100 leckéjén a hallás utáni szövegeket lassú és normál tempóban is feldolgozhatod. Van, akit idegesít a lassú verzió, de ők általában már nem kezdők, ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy bátran a normál tempót dolgozd fel.

Tényleg nem életszerű a lassú szöveg, de itt nem is az a lényeg, hanem hogy szép fokozatosan hozzászokj a normál tempóhoz, vagy ahogy tanulóim hívják, a gyors beszédhez.

Ha alkalmazod a papagáj-módszert, a szótanulási módszerem, és a többi beszédkészség-fejlesztő módszerem, akkor tuti, hogy a normál tempó is menni fog. A 100. lecke után szoktam javasolni, hogy menj szépen vissza az elejére, és ismételj.

Átismételheted a teljes leckesort, vagy csak a hallás utáni szövegeket, de már a normál tempóval. Tízből kilenc tanulónak megy, akinek pedig így is nehéz, még mindig ott vannak a HANGOSKÖNYVEIM, pont ezt a célt szolgálják, hogy felhozzanak téged arra a szintre, ahol a normál szöveget is érted.

DE NE FELEDD: ha a szavakat nem tudod, teljesen mindegy mit hallgatsz, nem fogsz fejlődni!

A meghallgatott szöveg alapján oldd meg a feladatokat!

Sajnos nem tudta meglátogatni a barátját, mert nem volt otthon.

Bár az idő rossz volt, azért jó napja volt.

Milyen járművel ment?

Hazafelé betért egy pub-ba, hogy egyen valamit.

Elment a folyóhoz, de gyorsan visszafordult, mert sok ember volt ott.

Nagyon kifáradt, mert az autójához futva kellett mennie, az eső eleredt.

A barátja egy gyönyörű társasházi lakásban lakik.

Your score is

ÍRD MEG NEKEM A HOZZÁSZÓLÁSBA, HOGY SIKERÜLT!

Ha még nem vagy Noémiangol Alaptanfolyamom tanulója, várlak sok szeretettel és segítséggel!

NOÉMIANGOL

Ha nehezen megy a hallás utáni értés, akkor iratkozz be önállóan végezhető Hatékony Online angol tanfolyamom kezdőtől a haladó szintig visz, ahol több ezer hanganyag van. A program lépéseit úgy állítottam össze, mindent a füleddel tudsz tanulni!

Van tanári segítség, de nem kötelező. Olyan tempóban haladsz, ahogy neked tetszik.

Ha magolós vagy, ne gyere. Ha csak írni, olvasni szeretnél, ne gyere. Ha teszteket akarsz csak kattingatni, ne gyere. Kérdésed van? Írj a noemi@onlineangol.com oldalon, kérj egy napos turistajegyet, és belekukkanthatsz a teljes tanfolyamba!