Ízelítő – 35. lecke – hallás utáni értés fejlesztése

Az internet tele van hallás utáni szövegekkel, igaz?

Angolul beszélő filmek, youtube videók, vlogok és még sorolhatnám.

De találsz még kifejezetten angolul tanulóknak szánt szövegeket is.

Akkor miért jönnek mégis hozzám olyan tanulók, akik azt állítják, már haladóbbak, de a beszélt nyelvet mégsem értik?

Hiszen annyit mondom én is, nézz filmeket, hallgasd az videókat!

Elárulom:

Ha nagyon nem megy a hallás utáni értés, hamar feladod. Egy nehezebb szöveg, amiből egy kukkot nem értesz, és kész a kudarc. Te a filmeket szeretnéd érteni, de már az első mondatnál leragadsz. Akkor meg minek.

De akkor mit tegyél, hogy fejlődjön a hallás utáni értésed, és eljuss oda, hogy már a filmeket is megérted.

A MEGOLDÁS:

Lépésről lépésre kell haladnod. Meg kell tanulnod a szavakat hallás után megérteni. Meg kell tanulnod a mondatszerkesztést. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.

Tanfolyamomra olyan speciális gyakorlatokat készítettem, amelyekkel lépésről-lépésre haladhatsz, és mivel egy-egy ilyen gyakorlat pár perc, annyit végzel el belőle, amennyit bírsz, így saját tempóban haladhatsz.

Most a 35. leckéből hoztam egy bemelegítő gyakorlatot. Tanfolyamomon több leckén át gyakoroljuk a Folyamatos jelen igeidőt, és nem unalmas magolással, hanem gyakorlati módszerekkel.

A bemelegítő gyakorlat 6 rövid szövegből áll, és itt annyi a feladatod, hogy meghallgatod és megpróbálod kiszűrni azt az egyetlen adatot, amit kérdezek tőled. Ez a gyakorlat hasonló, mint amikor edzés előtt az izmaid melegíted be, egyfajta felkészülés, hogy utána a végén első hallásra megérts mindent!

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.