Biztos vagyok benne, hogy te is rengeteg tesztet csináltál már, és lehet, hogy imádod is őket.

Bevallom neked őszintén, én is szeretem őket.

De, mi is a hátránya? Pont az, hogy tippelésre ad lehetőséget, ami ellenőrizhetetlen.

Kitöltesz egy hallás utáni szövegértést, és akár kiváló eredményt is elérhetsz.

Én épp a minap töltöttem ki egy Német nyelvi tesztet, de csak mert kíváncsi voltam, az adott tesztkészítő program milyen.

Egy szót sem olvasok és egy szót sem értek németből, tényleg. Sosem tanultam. 55%-os eredményt értem el.

Tudod, mi a szomorú? Hogy van, aki el is hiszi ezt az eredményt.

A minap is rám írt valaki, és jelezte, kitöltött egy középhaladó tesztet, és 60% lett, és akkor most ő középhaladó?

NEM!

A tesztek, legyen az bármilyen, nem mondják meg, milyen szinten vagy. Még azt sem feltétlen, hogy azt a bizonyos kérdéskört, amire a tesztkérdéseket írják, mennyire tudod.

Először is, ha te tisztában vagy a saját képességeiddel, akkor egy tesztnél azonnal érzékeled, hogy tippeltél-e.

Azonnal érzékeled a bizonytalanságod.

Mindig tedd fel magadnak a kérdést: TUDOM ÉN EZT HASZNÁLNI AZ ÉLETBEN IS?

Tanfolyamomba több ezer teszt is van, de igyekeztem úgy összeállítani őket, hogy inkább egyfajta szórakozás legyen. Így például sosem javaslom azoknak a tanfolyamom, akik a duolingo stílust kedvelik. (Ne érts félre, semmi bajom ezzel, csak egyszerűen az én tanfolyamom egész más módszerrel épült fel. – Kinek a pap, …..:)

TUDD MEG, MENNYIRE VAGY JÁRTAS AZ ALAPVETŐ SZÓKINCSBEN

Tanfolyamom első 100 leckéjét hívom ALAPOKNAK. Olyan alapvető szerkezeteket, szavakat RÖGZÍTESZ itt, melyek létfontosságúak, hogy zökkenőmentesen eljuss a célodig: folyékonyan beszéld az angol nyelvet, magabiztos legyél, ha mindennapi angol párbeszédben kell részt venned.

A “folyékonyság” nem hibátlan, tökéletes és anyanyelvi szintű angolt jelent. Azt jelenti, hogy a meglévő szókincseddel bármit el tudsz mondani zökkenőmentesen. Ehhez nem kell feltétlen óriási szókinccsel rendelkezned. Kb 1500-2000 szóval már elég jól el lehet boldogulni. Persze, ha te magasabbra törsz, és mondjuk a filmeket is tökéletesen érteni akarod, akkor persze ennek sokszorosa kell.

De mint látod, szavakról van szó.

Ha jól tudod a szavakat, azaz nem gondolkozol, nem fordítasz magadban, ha meghallod őket, illetve ha te szeretnéd használni, “jön, és kész”, nos, akkor nincs semmi akadály előtted.

A szavak helyes tanulásáról – nem magolás – már a Próbatanfolyamom második leckéjében is mutatok ötleteket.

A tanfolyam első 100 leckéjében videósan-képesen-hangosan tanuljuk a szavakat, és van egy szóteszt is, amivel nem csak ellenőrizheted magad, de akár be is gyakorolhatod a segítségével a leckében szereplő szavakat.

Javasolni szoktam, hogy minden tanulásod elején szánj időt a szavak ismétlésére, hiszen sokszor a szavak írott képeit rögzítitek, a hallás pedig az utolsó, és így csodálkozik a tanuló, hogy már évek óta tanulja, de hallás után még szavakat sem ismer fel, nem hogy mondatokat.

NOÉMIANGOL

Ha folyton elfelejted a szavakat, akkor iratkozz be önállóan végezhető Hatékony Online angol tanfolyamom kezdőtől a haladó szintig visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy már az első leckéknél megszólalsz!

Van tanári segítség, de nem kötelező. Olyan tempóban haladsz, ahogy neked tetszik.

Ha magolós vagy, ne gyere. Ha csak írni, olvasni szeretnél, ne gyere. Ha teszteket akarsz csak kattingatni, ne gyere. Kérdésed van? Írj a noemi@onlineangol.com oldalon, kérj egy napos turistajegyet, és belekukkanthatsz a teljes tanfolyamba!