Ebben a pillanatban közel 500 letölthető tananyag van az oldalon!
Ebből 65 darab jelenleg a hanganyag, és 65 hozzá tartozó munkalap!

SZERETNÉL BÁRHOL, BÁRMIKOR ANGOLOZNI AKKOR IS, HA NEM VAGY INTERNETKÖZELBEN?

Az online tanfolyamom úgy alkottam meg, hogy se túl sok, se túl kevés feladat legyen. Pont annyi, amennyi ahhoz kell, hogy haladj rajta. 2008-ban készítettem el tanfolyamom első szintjeit, és kaptam ilyet, kaptam olyat.

Volt, aki azt írta, kevés a feladat. Volt, aki azt írta, sok a feladat.

Az én célom az volt, hogy haladj, de ne fulladj bele a feladatokba. Ezért aztán vélemény ide, vélemény oda, húztam egy vonalat, és megalkottam annyi feladatot, ami ahhoz kell, hogy begyakorold, megértsd.

Ahogy a technikai lehetőségeim is fejlődtek, egyre több hanganyag került fel, és most már főleg a beszédet és a hallás értését célzom meg.

Azóta is folyamatosan iratkoznak be hozzám tanulók, akik főleg beszélni és érteni akarják az angolt.

De folyamatosan érkeznek hozzám levelek, melyben éppen aktuális igényeiteket írjátok le:

Nagyon szeretnék több nyelvtani feladatot az igeidőkre.

Szuper, hogy ilyen sok hallás utáni értés van, de nekem még több gyakorlás kell, sokkal többet kell hallgatnom, de olyan nehéz szövegek vannak máshol. Tudsz ajánlani valami oldalt?

Jó lenne letölthető hanganyag is, hogy magammal vihessem.

Nem vagyok mindig internetközelben, ráadásul sokat utazom. Vannak üres perceim, és ilyenkor legalább valamilyen ismétlő feladatot el tudnék végezni. Nem lehetne a leckéket kinyomtatni vagy könyvben megkapni?

Elvégeztem a tanfolyamod, imádtam minden percét. Nincs tovább? Nem csinálsz folytatást?

NEKED MI OKOZZA A LEGNAGYOBB PROBLÉMÁT?

Persze, tudom, az idő mindannyiunk ellensége, és ez okozza a legnagyobb problémát. De gondolj csak bele, ha tényleg ki tudnád használni az üresjárataid, máris sokkal előrébb lépnél.

Ha futás közben meghallgatsz egy hanganyagot, fejlődik a hallás utáni értésed, és valljuk be, ez minden tanulónak a gyenge pontja. Elvétve találkozom olyan tanulóval, akinek ezzel nincs gondja.

De az is lehet, hogy a mondatszerkesztéssel van gondod, akkor bizony sokkal többet kell gyakorolnod, amiben még az írásbeli feladatok is segítenek, mert automatikusan rögzülni fog minden, és nem kell szabályokat magolnod, aminek, valljuk be, amúgy sincs semmi értelme és haszna.

FÉLSZ ESETLEG ATTÓL, HOGY MOST KIFIZETED, DE NEM ÉRSZ RÁ HASZNÁLNI?

Nos, ettől nem kell félned, hiszen élethosszig tartó hozzáférést is választhatsz. Ez az internet élettartamáig szól. Amíg az internet él, és én oktatok, ide folyamatosan kerülnek fel tananyagok.

AKKOR TÖLTÖD LE, AMIKOR AKAROD, ÉS AZT TÖLTÖD LE, AMIT AKARSZ

Rendszeresen frissítem az adatbázist, és elég csak havonta egyszer belépned, és letöltened a legújabbakat, mert ezek mindig a kezdőlapon vannak, így nem kell bogarásznod a már meglévő több száz tananyag között, hogy vajon neked mi nincs meg.

De ha úgy tetszik, akkor rá se nézel az egészre, mert éppen nincs szükséged rá, és amikor vizsgára készülsz, vagy konkrétan valamilyen speciális feladatra van szükséged, előveszed, és kikeresed a neked tetszőt.

Sok tanulóm van, aki a Noémiangol Online Tanfolyamom tanulója, és kiegészítésként használja a Noémiangol Könyvtárat, mert a „gyenge pontjait” szeretné erősíteni.

Mások vagyunk, más gyengeségekkel, és az élethelyzetből fakadóan is mást kell gyakorolni. Van olyan tanulóm, aki azért iratkozott be hozzám, mert a hallás utáni értését akarta fejleszteni, majd az élet úgy hozta, hogy a nyelvtanát is csiszolni kellene, hiszen hiába érti jól, amit hall, úgy érezte, szeretne nyelvtanilag helyesen megszólalni, hogy ne nevessék ki.

A LETÖLTHETŐ ARCHÍVUM BEJÁRATÁNAK A KULCSA A TIÉD LEHET, ÉS ELKERÜLHETED A BUKTATÓKAT, MEGERŐSÍTHETED A GYENGE PONTJAID.

Könyvtárnak nevezem, de hát valójában nem az, mert nem kikölcsönzöd a kívánt anyagot, hanem a Tiéd örökre, sőt többször is lementheted, ha véletlenül kitörlődik stb. Ráadásul ha belépsz ide, mindig új dolgokat találsz, és ha az örökös/korlátlan hozzáférést választod, nem kell attól félned, hogy lejár a hozzáférésed.

A NOÉMIANGOL KÖNYVTÁR TARTALMA, FELÉPÍTÉSE

 

A LETÖLTHETŐ ADATBÁZIS-ba jelenleg NYOLC témakör található, így csoportosítottam a tananyagokat:

VIDEOLECKÉK – kifejezetten kezdőknek szól, és itt azoknak a videóknak a letölthető munkalapját és hanganyagát találod, melyeket a főmenüben már most is elérsz. Akkor szól neked, ha szeretnéd bárhol gyakorolni a kezdő alapmondatokat, hallgatni magyarul majd angolul, ismételni, mert nehezen érted a legegyszerűbb mondatokat is. A letölthető munkalapon fordítást is találsz, ha neked ez a fajta gyakorlás jön be.

SZÓKINCS – Kifejezetten keresztrejtvényeket, szókereső rejtvényeket tettem ide, de van egy újdonság is azoknak, akik témakörönként szeretnek szavakat tanulni, ugyanis ide kerülnek fel a különböző témakörök szókincsfejlesztő feladatai.

SZÓLISTÁK, SZÓKÁRTYÁK – Bár ez is a szókincshez tartozik, mégis különvettem ezt a témakört, hiszen itt letölthető képes szókártyákat találsz, vagy innen le tudod tölteni az angol rendhagyó igék listáját, és ide szándékozom feltölteni az egyéb kategorizált szólistákat is, mint például a legfontosabb szavak listáját. Azaz, ebben a menüpontban feladatokat nem találsz, „csak” listákat, kategorizált szavakat, képekben vagy képek nélkül. Sokan vannak, akiknek sikeres ez a fajta tanulás, vagy mert szeretik egyben látni ezeket a szavakat, és így jobban meg tudják tanulni, de akkor is kiváló, ha ellenőrizni akarod magad.

TESZTLAPOK – Itt mindenféle tesztet találsz, és mivel egyre több van, kategorizáltam is, hogy ki tudd keresni, mit is gyakorolnál szívesen. Vannak nyelvtanra épülő tesztek, de a szókincsedet ellenőrző tesztek is. Mindegyik rövid, általában 10 kérdésből áll.

HALLÁS UTÁNI SZÖVEGÉRTÉS – Elmondhatom, hogy a legsikeresebb, leglátogatottabb rész, hiszen a többségnek pont ezzel van gondja. Nem csak a hanganyagot, hanem a munkalapot is letöltheted. A kezdő szövegeknél a magyar fordítást is megtalálod, a haladóbbaknál a hanganyaghoz feladatot találsz, és az írott szöveget is letöltheted a munkalappal. Kezdő, középhaladó és haladó kategóriában vannak hallás utáni anyagok.

FELADATLAPOK – ez alatt a menüpont alatt általában mindenféle feladatot találsz vegyesen. Kifejezetten akkor szól neked, ha már például Intermediate (B2), Pre-intermediate (B1) szinten vagy, és gyakorolni, ismételni akarsz, nem feltétlen célzottan, hanem mindent. Egy feladatlapon belül találhatsz több kisebb feladatot, vagy egy nagyobb feladatot. Itt találod például a nyelvtani feladatokat, vagy olvasáskészséget fejlesztő feladatokat is. Minden feladatlaphoz odaírtam azt is, hogy milyen szintű tanulóknak készült.

ENGLISH TIPS – itt főleg mondatszerkesztéssel, tehát nyelvtannal kapcsolatos dolgok vannak, valamint idekerülnek a különleges szóhasználatok is, tanácsok levélíráshoz, egyszóval minden olyan, ami az angol nyelv használatához szükséges, sőt még Noémiangol Online Tanfolyamom leckéinek munkalapjai is ide kerülnek fel. Mi a különbség a FELADATLAP és az ENGLISH TIPS között? A FELADATLAPokon szereplő feladatoknál nincs magyarázat, csak a feladatok. Itt, az ENGLISH TIPS-nél mindig kapsz leírást, magyarázatot, de nem mindegyiknél van feladat, hiszen lehet, hogy csak valami érdekességgel ismertetlek meg, ami az angol nyelvvel kapcsolatos, például hogyan használj bizonyos szavakat, kifejezéseket, vagy az angol hogy mondja. Ide kerülnek a tanulási tanácsaim is, amelyeket esetleg hírlevélben olvashattál már tőlem. Mindennapos kifejezésekről, gyakori hibákról, szóhasználatról is olvashatsz!

Kérlek, hogy mielőtt kitöltenéd a megrendelőlapot, bizonyosodj meg róla, hogy nincs élő hozzáférésed, nehogy kétszer kifizesd. Ha bizonytalan vagy, inkább előtte írj emailt nekem.

Feltétlen jelöld be, melyik hozzáférést szeretnél, és utána jelöld be a banki utalást, vagy a paypal utalást, ha van paypal fiókod.

Bármilyen kérdésed van, írj nekem üzenetet, emailt, minden esetben válaszolok, ha szeretnéd, telefonon is felhívlak.

TEENDŐD

A banki utalásnál nem szükséges, hogy legyen bankszámlaszámod. Ha nincs bankszámlaszámod, akkor a kapott bankszámlaszámra úgy tudod utalni a pénzt, hogy bemész egy bankba, és ott fizeted ki készpénzben.

  1. Töltsd ki a megrendelőlapot, majd küldd el. Ezzel feliratkozol a LETÖLTHETŐ ADATBÁZIS/ARCHÍVUM hozzáférésre, de feliratkozásod még nem végleges.
  2. Ha mindent jól töltöttél ki, megjelenik egy köszönő felirat a megrendelőlap alatt.
  3. Menj az email-fiókodba, mert oda addigra már megérkezik az automata visszaigazoló levél, további teendőddel. Ha ezt nem kapod meg, akkor valószínűleg helytelen email-címet írtál, vagy a spam fiókba landolt levelem.
  4. Hamarosan beérkezik emailfiókodba a Díjbekérő is, ez alapján állítódik ki a számlád a befizetéskor.
  5. Amint beérkezik utalásod, még aznap aktiválom részedre a hozzáférést, és megy a számla, és a visszaigazolás az aktiválásról.

FIZETÉSI HATÁRIDŐ: A fizetési határidő minden esetben 5 nap.

Ha bármilyen kérdésed felmerül, amire nem kaptál választ, akkor írj nekem levelet a noemi(kukac) onlineangol.com címre, vagy jobbra lenn látsz egy üzenődobozt, abba is beírhatod kérdésed.