Hallás utáni szövegértés – A1 szint

Ha gondod van a hallás utáni szövegértéssel, akkor a hallás utáni tesztek nem igazán tökéletesek a gyakorlásra. Ezek tesztek, ami azt jelenti, hogy egyfajta vizsga, de még arra sem feltétlen tökéletes, hiszen tippelésre ad lehetőséget, és adatokat kér tőled, vagyis az emlékezeted is teszteli, ez pedig nem feltétlen a nyelvtudásod méri, inkább azt, hogy mennyire jegyzel meg adatokat a memóriádban.

Jó játék, jó szórakozás lehet, de valójában azt, hogy milyen a hallás utáni értésed, az eredmény nem tökéletesen mutatja.

A hallás utáni értésed az online tanfolyamomon az úgynevezett Papagáj-módszerrel gyakorlod be, ahol több lépésen keresztül jutsz el a teljes megértésig, fejlesztve a szókincsed, a hallás utáni értésed, és a beszédkészséged is. A sok-sok lépés egyike csak a teszt, de ha a többi lépést nem teszed mellé, akkor igen lassan fejleszti csak a hallás utáni értésed.

Ha kíváncsi vagy a módszerre, akkor Iratkozz be a Próbaleckékre, ahol a 19. leckében máris bemutatom neked lépésről-lépésre.

Ha nincs lehetőséged tanfolyamomra beiratkozni, akkor hallgass minél több angol hanganyagot, végezz hozzájuk nyugodtan teszteket, fejlődni mindenféleképpen fogsz.

Ez a szövegecske A1 szinten lévő, az első hallás utáni értés folytatása, sokkal egyszerűbb, tényleg nagyon alap.

Hallgasd meg a történetet és töltsd ki a tesztet.

Ryan: Hi Lucy.

Lucy: Hello Ryan. Tea please. No… coffee.

Ryan: Sure?

Lucy: Yes, coffee.

Ryan: OK, here you are.

Lucy: Thank you.

Peter: Hello, Lucy.

Lucy: Oh, hi Peter.

Peter: Sarah, this is my friend, Lucy.

Sarah: Nice to meet you, Lucy.

Lucy: Nice to meet you, too. I’m sorry. What’s your name again?

Sarah: It’s Sarah – Sarah Chen.

Ha nehezen jegyzed meg a szavakat, nem vagy képes beszélni, és elégedetlen vagy a hallás utáni értéseddel, akkor várlak Noémi Hatékony angol tanfolyamomon.

Önállóan tanulhatsz, saját tempóban. Olvasd el a részleteket!