A HALLÁS UTÁNI ÉRTÉSNEK IS MEGVANNAK A SZINTJEI, TE HOL VAGY? TÉNYLEG NEKED SZÓL A PROGRAM?

A hallás utáni értés fejlődésének is megvannak a fokozatai. És ezeken a fokozatokon haladunk végig a programon. Tudom, hogy sokan vannak, akik olvasni nagyon jól tudnak, de hiába van az olvasási készséged középfokon, ha a hallás utáni értésed az 1. vagy 3. szinten van még. Ezek az én szintjeim, semmilyen más rendszernek nem részei, de nyelvtanulás során ezeken a szinteken haladsz át. Nagyon fontos, hogy a hétköznapi nyelvre gondolok, a mindennapi beszédre, nem üzleti vagy specializált szövegekre!

Semmilyen hallás utáni tesztre nincs szükséged, nagyon jól tudod, milyen szinten vagy:)

De íme 5 választási lehetőség.

TE MELYIK SZINTEN VAGY?

 

Ha egytől 10-ig kellene pontoznod a nehézséget (ahol a 10 a legnehezebb), mennyire találtad nehéznek avagy könnyűnek a feladatot?

Úgy érzed, egyik sem fogalmazta meg igazán a Te problémád? Írd ide, mire gondolsz, milyen a te szinted jelenleg, mi a te problémád?

  1. Ha egyáltalán nem értesz semmit, akkor könnyű a válasz – Igen, neked szól a programom. Iratkozz fel bátran! Ebbe a kategóriába tartozol, ha egy hangos szöveg egyetlen mondatát sem érted, mert olyan mintha egy értelmetlen zagyvaság lenne, egy összefüggő maszlag, amiből egy-két szót sem emelkedik ki.
  2. A második szint az, amikor már egy-két szót ki tudsz szűrni, és boldogan ismered fel a szavakat, de ez nem segít abban, hogy a mondatot is megértsd. Igen, neked szól a programom. Iratkozz fel bátran!
  3. A harmadik szintre eljutva kezdesz egyre több szót „kihallani”, de magadban fordítasz, és akár tízszer is meg kell hallgatnod a mondatot, hogy pontosan megértsd. Igen, neked szól a programom. Iratkozz fel bátran!
  4. A negyedik szintre érkezve kezdesz önálló mondatokat megérteni, de még túl gyors a tempó, többször meg kell hallgatnod, vagy lassított tempóra van szükséged, például ez az a szint, amikor a hozzánk beszélőt megkérdezzük, hogy ismételje meg mondandóját. Igen, neked szól a programom. Iratkozz fel bátran!
  5. Az ötödik szintre érkezve már kezded megérteni a nem túl gyors, normál tempójú hétköznapi szövegeket, pár perces szövegeket, és a ténylegesen ismeretlen szavakon csúszol el, de amint ezeket megtanulod, mindent megértesz belőle. Szeretnél filmeket is érteni, előadásokat hallgatni. – Sajnálom, neked nem szól a programom, hiszen neked egyszerű dolgod van. Egyszerűen csak a szókincsed kell bővítened és folyamatosan nézned a filmeket, tanulnod a kifejezéseket. Napi szinten több órában. Nem én vagyok a neked megfelelő tanár, kérlek, ne iratkozz fel.

Természetesen az 5. szint felett is vannak fokozatok, de valljuk be, a negyedikig eljutni a legnehezebb.

„Szeretném elmondani, hogy a módszered nagyon segít a hallott szöveg megértésében.
„Kinyíltak a füleim”. Emese – 2020. május 5.

Nem csodát ígérek Neked, hanem egy rendszert, egy módszert, amit 11 év alatt fejlesztettem ki, és folyamatosan fejlesztem, tökéletesítem. Ha mindent úgy csinálsz, ahogy leírom, akkor a füled bizony kinyílik az angolra. Van, akinek már az első 25 lecke alatt, van akinek a 100. lecke után, de megtörténik.

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.