GYAKORI KÉRDÉS – “Mennyi ideig tart megtanulni angolul?”

ÉRDEMES VÉGIGOLVASNOD, hiszen ha erre én nem is tudom a választ, segítek Neked, hogy kiderítsd, neked mennyi ideig fog tartani!

Nagyon gyakran teszitek fel nekem ezt a kérdést, de erre nincs helyes válasz. Sok minden függ attól, hogy milyen tananyagból tanulsz, utána pedig a saját tanulási képességed. Ezeknek az adatoknak a hiányában nem tudok válaszolni.

Maga a kérdés sem pontos, hiszen nem tudhatom, Neked mit jelent a “tudok angolul”.

Milyen tananyagból szeretnél tanulni?

Milyen szintre szeretnél eljutni?

Nem ismerlek, nem tudom a képességeidet, a tanulási képességeidet. Nincs két egyforma ember, mindenki más. Van akinek egyetlen szó megtanulása egy pillanat, egy másik ember pedig percekig gyakorolja. Még egy könyvet sem ugyanannyi idő alatt olvasunk, mint ahogy 1000 métert se egyformán futunk le.

Először is meg kell határoznod, milyen szintre szeretnél eljutni, milyen megértést szeretnél, és milyen élethelyzetekben akarod használni a nyelvet.

Ha turistáskodásra akarod használni, akkor napi tanulással viszonylag hamar el lehet jutni egy konyhanyelvi szintre. Van olyan ismerősöm, aki talán 1000 angol szót tud, de olyan ügyesen boldogul, hogy hihetetlen, de ismerek olyat is, aki évtizedek óta tanulja, de nem mer megszólalni.

De első lépésként, határozd meg, hova szeretnél jutni: Erről írtam egy külön blogbejegyzést, kattints ide, olvasd el, különböző szintek milyen tudást nyújtanak Neked, és mi az, ami számodra egy elérendő cél.

A megoldás, hogy elolvasod a fenti blogbejegyzést, kitűzöd a célt, majd kiválasztasz egy tananyagot, ami oda eljuttat, és ezt szépen felosztod. Például az én tanfolyamom 300 lecke, és stabil B1 szintre jutsz el, ha mindent betartasz és úgy csinálsz, ahogy leírom.

1. Elkezded tanulni, és látod, milyen tempóban haladsz. Fontos, hogy ismétlő időt is iktass be. Így, egy két hét után már látod a saját tempódat, és meg tudod állapítani, hogy mennyi idő lesz a 300 leckét befejezni. Ha turistáskodásra akarod használni, akkor az első 100 lecke az alapozás, azzal már sok mindent meg tudsz érteni, és tudsz beszélni is, még ha akadozva, kissé pontatlanul is, de már mennie kell, és akkor ezen lehet finomítani.

2. Ha látod a saját tempód, akkor tudsz rajta finomítani, hiszen ha irreálisan sok időt kellene eltöltened angolozással, akkor az sem jó, a középutat kell megtalálnod: sikeresen haladsz, de ne csak a mennyiség legyen, hanem a minőség is.

Ha nem akarsz önállóan tanulni, akkor érdemes nyelviskolába beiratkoznod, sokszor egy adott intenzív óraszám alatt ígérnek használható tudást: járj utána, tényleg így van-e, nézz véleményeket, kérdezősködj, mert mint fentebb írtam, két egyforma ember nincs.

300 LECKÉS TANFOLYAMOM EGY ÖNÁLLÓAN VÉGEZHETŐ PROGRAM! Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.