“Nagyon nehezen tudok összerakni mondatokat, és bár nagyjából megértem, amit nekem mondanak, de nem tudok beszélni. Hogyan tudnám fejleszteni a beszédkészségem?”

Ha ismerős a fenti mondat, esetleg nálad is a beszédkészség a leggyengébb láncszem, akkor kattints ide, és olvasd el a beszédkészség fejlesztés szintjeit!

A beszédkészség fejlesztés szavakkal kezdődik, majd mondatokkal, és csak utána jön az önálló gondolatok kifejezése, párbeszédek gyakorlása.

Az alábbi gyakorlat könnyűnek tűnik, és az is, ha

1. a szavakon nem kell gondolkoznod (hallás után sem), azaz nem fordítasz magadban

2. a használt mondatszerkesztést sem csak elméletben tudod, hanem képes vagy folyékonyan folyamatos jelen igeidőt használni, érteni!

A gyakorlat célja, hogy rögzítse a MUST NOT használatát, azaz fejlessze a beszédkészséged!

Beszédkészség fejlesztés

Indítsd el a videót és hallgasd meg a mondatot, például: I’m listening to the radio.

A mondatot leírva is láthatod.

Rövid szünet következik, ez alatt kell reagálnod a MUST NOT használatával, ez esetben: You mustn’t listen to the radio.

Ez egy olyan gyakorlat, amit újra és újra végig kell csinálnod, egészen addig, míg folyékonyan nem megy, és a kihagyott idő elegendő számodra!

Ha igazán emelni akarod a beszédkészség szinted, akkor itt nem hagyod abba, hanem megcsinálod újra, de most már úgy, hogy a leírt szöveget nem nézed, csak hallgatod a mondatokat!

Iratkozz fel önállóan is végezhető Online Angol tanfolyamomra, ahol kezdő szinttől a haladó szintig juthatsz a speciális feladatokkal! Jelentkezz most!