IS vagy ARE? Egyes szám vagy többes szám?

Az angol nyelv furcsa. Ha azt hallod, ‘gőrlz’, az lehet GIRLS és lehet GIRL’S. Azaz többes szám, vagy egyes szám az IS igével. De  a hangzásuk ugyanaz.

Sok kezdőt kerget ez az őrületbe, és sokaknál ezek az “apróbb” kudarcok okozzák, hogy később újrakezdők lesznek.

Sok “haladóbb” tanulónak ez a gondja a hallás utáni értéssel. Ezer éve tanulja az angolt, de valójában az egyszerűbb hallás utáni mondatokat sem érti meg, és azt gondolja, hogy az összefüggő, hosszabb szövegekkel van gondja. Ezért beleveti magát a nehéz szövegekbe, és szomorúan veszi észre, hogy semmit nem fejlődik.

Hoztam egy tesztet, hogy megmutassam, mire is gondolok, de természetesen nem ettől az egyetlen teszttől leszel haladó, és ha a fenti problémád fennáll, ettől még nem feltétlen oldódik meg.

Tanfolyamom elején ezért hangsúlyozom folyton, hogy hallás után tanulj, és önálló mondatokat figyelj meg, majd jöhetnek az összefüggő szövegek.

Már fél siker – vagy teljes – , ha önálló mondatokat megértesz, kiérted, hogy egyes szám, többes szám.

Ha nehezen mennek, ismételd bátran, hangosan. Figyeld meg a szavakat, mert lehet, hogy a szavakat önállóan nem ismered fel hallás után, csak leírva. Utána menj vissza a mondatokhoz, és hallgasd, ismételd.

Csak a gyakorlás fogja megoldani a gondod. Ha elégedetlen vagy a hallás utáni értéseddel, akkor növeld az ezzel töltött idődet. Iktass be filmnézést, hasznos angol dokumentumfilmeket, a lényeg, hogy érdekeljen téged!!! ÉS HALLGASS!

Hallgasd meg a mondatot, majd jelöld be azt a szót/szavakat, amit hallasz!

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.