A LEGHASZNOSABB ANGOL SZAVAK – 1

Sorozatom célja nem az, hogy önállóan szavakat magolj, sajnos nem hatékony, én magam időpocsékolásnak tartom, de ez az én véleményem.

Számos cikket írtam már arról, hogyan javaslom a szótanulást, és tanfolyamom leckéiben számtalanszor leírom a különféle javaslataim.

Ezt a sorozatom inkább haladóbb tanulóknak készítem, mert sokszor azt veszem észre, hogy a tanuló valójában nem érti a szavakat. Lehet, hogy sok szót bemagoltál, értem ez alatt, hogy az angol szó mellé a magyar szót ismételgetted, de ez nem az angol szó megértése. Sokan még csak nem is hallás után tanulják a szavakat, hanem az írott képet rögzítik.

Egy angol szó nem egyenlő egy magyar szóval!

Egy angol szó nem egyenlő egy magyar szóval. Kezdőként teljesen rendben van, hogy a magyar szót kötöd az angolhoz, de ahogy haladsz előre, le kell erről szoknod, és meg kell tanulnod azt a módszert, amivel sikeresen tanulhatod a szavakat úgy, hogy hallás után is megjegyezd őket! Ha le szeretnél szokni “a magyarul gondolkozom, magamban fordítok” nem igazán hatékony “módszeréről”, akkor el kell kezdened olyan szótárt használnod, ahol a szavakat körülírják, példamondatok és kiejtés is van bennük. A legjobb egy angol-angol szótár. Ha már haladóbb vagy, sürgősen kezdd el használni. Rengeteg van, én az oxford és longman szótárjait ajánlom figyelmedbe.

Én kifejezetten azért kezdtem el angol tanuló programokat írni, mert a kezdő tanulóimnál is el szerettem volna érni, hogy ne magolják a szavakat! Így a szavakat magyarázatokkal, példamondatokkal láttam el, és magyarul írtam megjegyzéseket, hogy a kezdők is megértsék. De még erről is le kell szokni, hogyha azt szeretnéd, hogy az angolod folyékonyabb legyen.

Ha nem érted a szót, nem fogod használni a beszédedben!

Viszont nem árt, ha tudod, melyek az angol nyelv gyakori szavai, és ha tanulod a nyelvet, nem árt ismételni, saját magad alkotta mondatokat készíteni, időnként felfrissíteni ezeket.

A képek és a hanganyag pedig plusz segítséget nyújtanak, hogy jobban rögzüljön a szó!

Ez a sorozatom Paul Nation nyelvész szólistája alapján készült.

ATTACK /əˈtæk/ – megtámad

The woman with a rolling-pin attacked her husband. A nő egy sodrófával támadt rá a férjére.

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.