Olvasott szöveg értése – B1 szint

Folyamatosan kérdezem a hozzám feliratkozó tanulóktól, hogy milyen feladatokkal szeretnének gyakorolni, és szinte mindig a következőket jelölik be: hallás utáni értés, olvasott szövegértés, szókincsfejlesztés.

A nyelvtanulás legjobb módja, ha szövegeken, párbeszédeken keresztül tanulsz, hiszen így a szókincsed is fejlődik.

Ez a feladat most olvasott szöveg értés és szókincsfejlesztés is egyben.

A szöveg a haladóbb kategóriába tartozik, tehát ha már a B1 szinten vagy, akkor elkezdheted. Ugye ezek a szintek azért elég sok mindent takarnak, így mindig azt nézd, mennyire sok új szó van benne, illetve van-e olyan nyelvtani szerkezet, amit még nem tanultál. Ezért nehéz csak úgy bedobni egy ilyen szöveget.

Akkor neked való egy szöveg, ha van is benne kihívás, de azért nem is túl nehéz.

Tesztelheted is magad, de ha mondjuk még nem vetted végig a B1 szint tananyagát, akkor kudarcként élheted meg.

Fókuszálj az új szavakra, és ha a beszédet is gyakorolni akarod, akár el is mondhatod utána magadnak a szöveg tartalmát!

Ha nehezen megy a hallás utáni értés, a beszéd, nehéz számodra az angol kiejtés, és inkább nem szólalsz meg, mert mi van, ha nem értik meg, amit mondasz, akkor kattints ide, és gyere 300 leckés, önállóan is végezhető online tanfolyamomra, ahol a tanfolyamom leckéit úgy állítottam össze, hogy lépésről-lépésre haladj, és érd el azt a pontot, amikor már egyre könnyebb a teljes, hosszabb szövegek megértése is, akár B2 szintűeket is. Várlak szeretettel és sok segítséggel!

Speciális gyakorlatokat készítettem számodra, és ahogy Verától olvashatod, ő már úgy olvas, mintha magyarul olvasna. Jó, mi?

“Kedves Noémi! Élveztem a szerepjátékot. Annyiszor mondtam el, amíg már gyorsan és folyamatosan nem ment. A szöveg nem volt nehéz, az új szófordulatok begyakorlása segít hogy egyre változatosabban tudjam magam kifejezni. A kanadai ludakról szóló történetet többször hangosan is felolvastam. A kérdésekre adott válaszok is jók lettek. A sikerélmény az volt számomra hogy nem fordítottam, úgy olvastam mintha magyarul olvasnám. Jó érzéssel tölt el hogy van értelme a sok ismétlésnek. Vera”

COFFEE – B1

Coffee is a popular drink enjoyed by many people around the world. It comes from roasted coffee beans and is often served hot. In some places, people also drink it cold. Coffee has a strong flavor and can be bitter or sweet, depending on how it’s made. Many people like to add milk or sugar to their coffee to make it taste better. Some popular types of coffee include espresso, cappuccino, and latte. People often drink coffee in the morning to help them wake up and feel more alert. It can also be a social drink, with friends meeting at cafes to chat over a cup of coffee. Some people even collect different types of coffee beans from around the world and enjoy trying new flavors. Overall, coffee is more than just a drink – it’s a part of many people’s daily routines and a way to connect with others.

34

Az olvasott szöveg alapján oldd meg a feladatot!

1 / 10

What is coffee made from?

2 / 10

Which of the following is NOT mentioned as a way to improve the taste of coffee?

3 / 10

When do many people like to drink coffee?

4 / 10

Which of the following is NOT mentioned as a type of coffee?

5 / 10

Why do some people collect different types of coffee beans?

6 / 10

What is coffee considered to be for many people?

7 / 10

Where do people often meet to socialize over a cup of coffee?

8 / 10

What is the primary purpose of coffee for some individuals in the morning?

9 / 10

Which statement about coffee is TRUE based on the passage?

10 / 10

What role does coffee play in people's lives?

Your score is

Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be, és tanfolyamom elején a kezdők hallás utáni értését megkönnyítem. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.