GYAKORI KÉRDÉS – “Milyen gyakran kell tanulnom, hogy megfelelően elsajátítsam a nyelvet?”

A rövid válaszom az lenne, hogy minden nap, napi több órában. Minél többet gyakorolsz, tanulsz, annál gyorsabban és magabiztosabban haladsz, hiszen marad időd gyakorlásra, ismétlésre. A tanulói visszajelzésekből azt szűrtem le, hogy azok haladnak a tanfolyamomon, akik napi rendszerességgel tudnak tanulni.

Íme a hosszabb válaszom, hiszen sokan kérdezitek azt is, hogyan rendezzétek az életeteket, hogyan szervezzétek át az időtöket, hogy elegendő idő jusson a tanulásra.

1. Először is azt kell eldöntened, Neked mi a megfelelő szint.

Kattints ide, ahol részletesen leírom a különböző szinteket, illetve rögtön az elején kilistázom a leggyakoribb célokat, és hogy tanfolyamom hány leckéjével érheted már el.

2. Utána ki kell választanod azt a tanfolyamot, amin akarsz haladni, hiszen kell egy járt út, amin végigmész. Lehet ez online tanfolyam, ahol látod, hány lecke van, tehát látod a mennyiséget. De lehet, hogy tanárhoz mennél, ő viszont ha nem könyvből tanít, akkor érdeklődnöd kell nálam, milyen mennyiséget kell elsajátítanod. Ha összevissza haladsz, innen-onnan egy videó, akkor nem látod az út végét, tehát felbecsülni is nehéz, mennyi idő szükséges hozzá.

3. Ha kiválasztottad a tanfolyamot, kezdd el! Így fogod látni a saját tempódat. Igyekezz napi szinten tanulni!

Én azt szoktam javasolni mindenkinek, hogy igyekezzen egy saját maga által betartható időmennyiséget kiszorítani. Ha napi öt perced van, hát legyen, a lényeg, hogy betartsd.

Miért napi?

Mert az élet mindig hoz meglepetést. Lesz olyan heted, amikor nem tudsz mindennap, de ha amúgy minden nap tanulsz, akkor ez kicsi kiesés lesz. Ha csak mondjuk heti egyszer-kétszer tanulsz, akár két-két órában, és kiesik egy hét, az sokkal nagyobb kiesés, mintha napi fél órát tanulnál rendszeresen. Remélem, érthető voltam:)

Egy-két hét után már látod a saját tempód, hiszen a tempó nem csak egy tananyagtól vagy a tanártól függ, hanem a te saját tanulási képességedtől, szorgalmadtól, és az ismétlésektől is.

4. Ilyenkor érdemes újból a célodra ránézni, majd a tananyag mennyiségére, és látni fogod, mikorra “fogyasztod el” a tananyagot. Ha ez riasztóan sokára van, akkor elkezdhetsz dolgozni az időbeosztásodon.

MARADT KÉRDÉSED? ÍRD MEG BÁTRAN!

EZ EGY ÖNÁLLÓAN VÉGEZHETŐ PROGRAM! Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.

Ha még bizalmatlan vagy, esetleg nem akarsz online tanfolyamon részt venni, akkor tekintsd meg tankönyveim.