Sok félénk tanulóm van. Annyira félénkek, hogy még írni sem mernek, még kérdezni sem mernek, a tanári ellenőrzéses feladatokat pedig végképp nem merik beküldeni. Ezek nélkül a folyékony angol nem születik meg, de mégis sikerekkel tudnak haladni. Egyre bátrabbak lesznek, mert egyre magabiztosabbak a tudásukban. Ilyenkor a tanuló rám ír, hogy mi van vele, majd tanácsot is mer kérni.

Ezzel nincs semmi gond. Vedd végig a tanfolyamot egyedül, ha kell, majd kezdd újra. Salgó Vilmosné tanulóm az egyik legszorgalmasabb, ő már a kezdet kezdetén is minden fogalmazást beküldött, majd úgy döntött, újra kezdi, és most minden AKTIVIZÁLJ (szóbeli) gyakorlatát is beküldi nekem. Már a kezdeti leckéknél is látszott, sokkal profibb a szókincse, sokkal részletesebb fogalmazásokat ír, szóhasználat, mondatszerkesztés … minden egyre profibb.

 

“Sziasztok Tanulótársaim ! Én másodszor veszem végig a leckéket. Így most látom, hogy mennyit lehet finomítani , most már mindent 100 %-ig csinálok végig ( persze van úgy, hogy nem elsőre ). És valóban itt jön be egyértelműen amit Noémi nem győz hangsúlyozni, gyakorolni, ismételni és amennyit csak lehet hangosan ! Aki tud valakivel beszélni az külön szerencse, de végül is a napi teendőket és a környezetünkben lévő tárgyakat eseményeket is lehet mondogatni , persze hangosan. Én már nagyon igyekszem a kiejtésre is figyelni, első körben szépen magamban mondogattam, hát az nem jó, egész más, ha kimondom hangosan. Nagyon jók az AKTIVIZÁLJ gyakorlatok, és nekem rengeteget segít a hanganyag Noémi által történő javítása. A módszerét ( türelmét, biztatását ) már nem dicsérem, ha Ti is küldtök hanganyagot úgy is tapasztaljátok. Szóval most úgy érzem (amit soha nem mertem gondolni ), hogy meglehet tanulni és még egy nehogy azt higgyétek, hogy a kor esetleg akadály lehet! Szó sincs róla , talán nekünk idősebbeknek még több időnk is van tanulni. Biztatok mindenkit , hogy csak így tovább és menni fog. Üdvözlök mindenkit és Noéminek sok sok köszönet” Salgó Vilmosné 2024. április 23