A varrógép – sewing machine

Az első varrógépet Thomas Saint kreálta 1790-ben. Ahogy a képen is láthatod, nem igazán hasonlított a mai varrógéphez, és nem is nagyon reklámozta, bár megkapta a jogot rá. Főleg bőr és erős vászon varrására hozta létre, például cipőket is varrtak ezzel.

A termosz – thermos

Sok találmány születik véletlenül. Ilyen a termosz is, aminek őse 1892-ben született. Bár most a termoszt arra használjuk, hogy hidegen és melegen tartsunk dolgokat, James Dewar hidegen szeretett volna tartani dolgokat, hiszen pont ez a tudomány érdekelte, illetve az, hogyan lehet lehűteni dolgokat.

(kép: bbc.co)

A csokiszelet – chocolate bar

Ma teljesen természetes, hogy nem csak tábla csokikat, hanem különféle ízesítésű szeleteket lehet kapni, melyek tulajdonképpen nem is csokoládék, maximum a bevonat rajta, töltve mindenféle ízű finomsággal, mogyoróval, tejkrémmel stb.

Az első ilyen terméket (candy bar, chocolate bar) Joseph Fry-nak köszönhetjük 1759-ből. Az ő csokigyárában született meg az első csokitojás is.

(kép: alibacon.com)

Karácsonyi képeslap – Christmas card

Sokan gondolják, hogy a Karácsony már nem az a meghitt ünnep, hanem egyre inkább a vásárlásról, pénzről szól. De belegondoltál, mikortól van ez? Egyáltalán nem modern keletű dolog. Az 1840-es évekre nyúlik vissza, ott kezdődött minden. Ekkortájt pattant ki Sir Henry Cole fejéből az üdvözlőlap gondolata, egészen pontosan 1843-ban. Sir Henry 1843 őszén gondolta, milyen jó ötlet lenne nyomtatott karácsonyi üdvözlőkártyákat küldeni. Így került be a történelembe, mint a karácsonyi üdvözlőlap feltalálója. Sir Henry-nek a modern postai életre is nagy hatással volt, hiszen ő vezette be az első öntapadós postai bélyeget is.

(kép: sheredelight.com)

Mouse trap

Sokan próbálnak egyre jobb egérfogót készíteni, de James Henry Atkonson volt az, aki a legelsőt megalkotta. Ez az a klasszikus alap, amit még a mai napig is használunk.

(kép: webspace.ringling.edu)

Forrás: anglotopia.net