TURISTA-ANGOL 2. RÉSZ

Sokaknak azért van szüksége az angol nyelvre, hogy turistaként ne vesszenek el.

Turistaként nem kell feltétlen akadémia szinten értened és beszélned, bár ahhoz, hogy minden “bajból” kivágd magad, nem árt egy jó erős, stabil angol tudás.

De nem feltétlenül szükséges.

Ezt a sorozatot azoknak készítem, akiknek nincs “komolyabb” céljuk az angollal, nem akarnak nyelvvizsgát tenni, és valójában nem a mindennapokban akarják használni, viszont szeretnének “túlélni”, ha külföldre mennek.

Ehhez nem elegendő egy útiszótár, vannak bizonyos területek, amelyeket nem árt, ha begyakorolsz még utazásod előtt.

Ezek azok a szavak, kifejezések, amelyeket TUDNOD KELL, mert nem lesz időd keresgélni a szótáradban.

SZÁMOK – 20-tól felfelé

Képzeld csak el az életed számok nélkül!

Nagy bajban lennénk. Életünk minden területén szükség van rá, ezért ha turistáskodsz, lehetetlen, hogy ne legyen rá szükséged.

Nem csak képesnek kell lenned kifejezni angolul a számokat, de fel is kell ismerned őket, ha  neked mondják.

Ha nem tudod a számokat, akkor nem érted meg a szobaszámod, nem tudod a telefonszámokat elmondani vagy megérteni, és ha vásárolni akarsz, akkor se túl praktikus, ha papírra kell leírnod, ha valamit venni akarsz, de leginkább az fontos, hogy megérts, amikor a másik elmondja neked, hogy mi mennyibe kerül.

Az első részben azokat a számokat gyakorolhattad be, amelyek a fenti probléma megoldásában segíthetnek. De mi a helyzet a nagyobb számok esetében?

Szükséged lehet rá, hiszen szinte lehetetlen, hogy semmit ne vásárolj idegen honban. Nem mondom, hogy a milliókra feltétlen szükséged van, de ezeket már elég könnyű megjegyezni.

Lássuk hát a 20 feletti számokat. Ha alapos voltál a 20 alatti számokban, akkor sokkal könnyebb lesz a gyakorlás.

Érdemes a számokat naponta elővenned és gyakorolnod, mert igen könnyen ki lehet jönni a gyakorlatból.

Gyakorlás

Töltsd ki ezt a feladatot, és ha nem 100 %, akkor még gyakorolj!

Várom eredményed, és azt is, mennyire tartod hasznosnak számodra, de írhatsz javaslatot is, szerinted mi az, amit egy Turistának feltétlen tudnia kell!