TURISTA-ANGOL 3. RÉSZ

Sokaknak azért van szüksége az angol nyelvre, hogy turistaként ne vesszenek el.

Turistaként nem kell feltétlen akadémia szinten értened és beszélned, bár ahhoz, hogy minden „bajból” kivágd magad, nem árt egy jó erős, stabil angol tudás.

De nem feltétlenül szükséges.

Ezt a sorozatot azoknak készítem, akiknek nincs „komolyabb” céljuk az angollal, nem akarnak nyelvvizsgát tenni, és valójában nem a mindennapokban akarják használni, viszont szeretnének „túlélni”, ha külföldre mennek.

Ehhez nem elegendő egy útiszótár, vannak bizonyos területek, amelyeket nem árt, ha begyakorolsz még utazásod előtt.

Ezek azok a szavak, kifejezések, amelyeket TUDNOD KELL, mert nem lesz időd keresgélni a szótáradban.

AZ ANGOL ÁBÉCÉ

Az ábécét sok szempontból is ELENGEDHETETLEN tudnod.

Bárhova mész, bármit kelljen elintézned, a nevedet biztos le kell majd betűznöd, tehát ha az ábécét nem is vagy hajlandó megtanulni, kérlek, hogy minimum a neved tanuld meg lebetűzni, de folyékonyan ám!

Reptér, szálloda biztos kérni fogja tőled.

De valami lebetűzésének az értése is nagyon fontos, hiszen tegyük fel, hogy eltévedsz, és a másik nem érti a szálloda, vagy utca nevét, amit mondasz, és ezért le kell betűznöd.

Velem például Dániában esett meg, hogy kerestem egy utcát, de bizony a dán kiejtésem kissé kívánnivalót hagyott maga után, és nem igazán értették, mit is akarok mondani. Na, bizony jól jött az angol ábécé, mert rögtön megértették, hova is akarok eljutni.

Ha nem is tanulod meg kívülről oda-vissza az ábécét, de legalább addig gyakorold, amíg lazán, kényelmesen megy, bár megmondom neked őszintén, ha igazán túl akarsz élni, akkor bizony nagyon-nagyon-nagyon jól kell tudnod.

Gyakorlás

Töltsd ki ezt a feladatot, és ha nem 100 %, akkor még gyakorolj!

Várom eredményed, és azt is, mennyire tartod hasznosnak számodra, de írhatsz javaslatot is, szerinted mi az, amit egy Turistának feltétlen tudnia kell!