Sokan írjátok nekem, hogy “csak” turistáskodásra használnátok évente egyszer kétszer az angol nyelvet, és csak alapszintet szeretnétek elérni.

 A turista angol nem egy szint.

Bizonyos helyzetekben, ha alig kell megszólalnod, étteremben kell rendelned, vagy alapvető személyes adataid kell elmondani, akkor elegendő az alap szint (A2), ami nálam kb 150 leckét jelent.

Sokan írjátok viszont, hogy magabiztosan szeretnétek használni, és főleg a repülőtéri téma, az útba igazítás a fő mumus. Ezek viszont már nem csak alap szintet követelnek meg, hiszen a magabiztossághoz, a kényelmes kommunikációhoz és megértéshez már haladóbb szintet kell elérned.

Tegyük fel, hogy reklamálnál, mert elveszett a csomagod, vagy eltévedtél, és körülményesebben tudja csak neked elmagyarázni a másik, mit merre találsz.

Ha te főleg utazásra használnád az angol nyelvet, szeretnéd magabiztosan érteni és beszélni az angolt, akkor az egy B1 szintet jelent minimum, ezt már nem csak turistáskodásra használhatod, de a mindennapi életedben, munkádban is. Ez egy stabil szint, és elegendő gyakorlással viszonylag könnyedén el tudsz boldogulni a különböző átlagos élethelyzetekben.

Önállóan végezhető tanfolyamom erre a szintre juttat el téged, várlak szeretettel és sok segítséggel, konzultációs órákkal.

Ezt a sikert egy szállodás leckéhez írta egy kedves tanulóm:
“Kérlek Noémi, semmit se változtass a tanfolyamon, mert nagyon “életszagú”, ha lehet ilyet mondani:) Nagyon hasznosnak találtam ezt a leckét is, mivel a beszédkészséget fejleszti, és a mindennapi életben lehet használni.Sok ilyet szeretnék. KÖSZÖNÖM” Mikó Judit

TURISTA ANGOL – AT THE AIRPORT – A2 szint

A reptéri téma nagyon átfogó, hiszen van bejelentkezés, vámvizsgálat, képesnek kell lenned megértened a reptéri feliratokat, ott van még maga a repülés, ahol a légikísérőkkel is kell beszélgetned, a problémákról nem is beszélve, amelyek már magasabb szintű angol tudást kívánnak.

A reptéren fontos eszköz az elektronikus kijelzők megértése, hiszen ezen találhatóak a járatoddal kapcsolatos adatok, információk. A hangos bemondó időről-időre be is jelenti az aktuális járatok adatait, mikor érkeznek, mit töröltek, stb. A teljes lecke tanfolyamom 127. leckéjében található, ebből hoztam el neked ízelítőnek a szókincset!

16

A reptéri kijelző fő kifejezéseinek magyarázatát fogod hallani. Válaszd ki, melyik az az angol szó!

4 / 10

8 / 10

Itt most két kifejezést kell kiválasztanod!

Your score is

EZ EGY ÖNÁLLÓAN VÉGEZHETŐ PROGRAM! Teljes Online Angol Tanfolyami Programom A0 szintről B2 szintre visz, ahol több mint 3000 szót gyakorolhatsz be. A program lépéseit úgy állítottam össze, hogy szépen végiglépdelj rajta, és elérd a haladó szintet, és a mindennapi élet használható elemeit illesztettem be. Helyes mondatszerkesztés, beszédgyakorlatok, hallás utáni tanulás, hogy az angol kiejtést is megértsd.