Hallgasd meg a gyerekek hétvégéjét, majd oldd meg a feladatot! Kiváló gyakorlási lehetőség a Simple Past igeidőre, a szabályos és rendhagyó igékre egyaránt.

A videó alatt megtalálod a szöveg fordítását is, és így meg tudod tanulni az új szavakat.

Janet: Did you have a good weekend, Monica? Jól telt a hétvégéd, Mónika?

Monica: Yeah, it was great. Igen, nagyszerű volt.

Janet: So, what did you do? Szóval? Mit csináltál?

Monica: On Saturday, I want to the theatre with my parents. Szombaton a szüleimmel voltam színházban.

Janet: What play did you see? Milyen színdarabot láttál?

Monica:I saw Cinderella. It was an amazing show. A csipkerózsikát láttam. Csodás műsor volt.

Janet: What did you like the most? Mi tetszett a legjobban?

Monica:  I liked the costumes and the songs. A kosztümök és a dalok tetszettek.

Janet: What about Sunday? És vasárnap? Did you do anything special? Csináltál valami különlegeset?

Monica:I read a book in the morning. Délelőtt könyvet olvastam. Then I did my homework, though I didn’t feel like it. But I knew I had to. Azután a házimat csináltam, bár nem volt kedvem. De tudtam, hogy muszáj. The weather was so beautiful and warm. Az idő nagyon szép és meleg volt. So we went on a picnic in the park in the afternoon. Így piknikelni mentünk a parkba délután. We ate some sandwiches and drank some fresh orange juice. Szendvicset ettünk és friss narancslevet ittunk. After lunch, we stood on the stream bank and fed the ducks. Ebéd után a patak partján álltunk és etettük a kacsákat. Then we took a nice stroll through the park. Azután egy jót sétáltunk a parkon át. A moment later it started to rain. So we ran as fast as we could. Tehát olyan gyorsan futottunk, ahogy tudtunk. As soon as I got home, I took a hot bath. Ahogy hazaértem, vettem egy forró fürdőt. I enjoyed spending time with my family. Nagyon jó volt a családommal tölteni az időt. How about you? És mi a helyzet veled? How was your weekend? Milyen volt a hétvégéd?

Janet: On Saturday I went shopping with my mom. Szombaton vásárolni voltam anyukámmal. I needed a dress for my cousin’s birthday party. Szükségem volt egy ruhára az unokatestvérem bulijára. So I tried many dresses. Ezért sok ruhát felpróbáltam.

Monica: Did you finally find the right dress? Végül megtaláltad a megfelelő ruhát?

Janet:  Yes, I did. I found the perfect dress for the party. Igen. Megtaláltam a tökéletes ruhát a bulira.

Jim: So, how was the party? Szóval, milyen volt a buli?

Janet:  It was great fun! Jó móka volt! There were lots of beautiful decorations in the room. Sok szép dísz volt a szobában. The cake looked amazing! A sütemény csodásan nézett ki. My cousin blew out the candles and cut the cake. Az unokatestvérem elfújta a gyertyákat és felvágta a tortát. We sang the birthday song. Elénekeltük a szülinapi dalt. Then we played lots of games and I won many times. Azután sok játékot játszottunk, és sokszor én győztem.

Bob: Where was the party held? Hol volt megtartva a buli?

Janet: It was held at a party center. Egy rendezvényközpontban volt megtartva.

Jim: How was the food? Milyen volt az étel?

Janet: The food was delicious, but I ate too much and felt a little sick. Az étel finom volt, de túl sokat ettem, és egy kicsit hányingerem volt. And I also drank too much juice. És túl sok dzsúszt is ittam.

Bob: So, were you able to stay until the end of the party? Szóval, a buli végéig ott tudtál maradni?

Janet: Yes, I was, because I only started to feel sick at the end of the party. Igen, mert csak a buli végén kezdett hányingerem lenni. When I got home, my mom made me some tea, and I felt much better after drinking it. Amikor hazaértem, az anyukám csinált nekem teát, és sokkal jobban éreztem magam, miután megittam. Anyway, I loved the party, it was awesome. Egyébként nagyon tetszett a buli, fantasztikus volt.

Bob:I had a wonderful time this weekend, too. Nekem is csodás hétvégém volt. We went to visit our grandparents on Saturday morning. Szombat reggel a nagyszüleim mentünk meglátogatni. We traveled by train. Vonattal utaztunk. It was a journey of around 3 hours and there was a lot to see outside the window. Körülbelül három órás út volt, és sok látnivaló volt az ablakból. In the afternoon I went fishing in a boat with my granpa for the first time. Délután horgászni voltunk csónakkal a nagypapival, először.

Janet: Really? Where did you go? Tényleg? Hova mentetek?

Bob: We went to a lake not far away from his house. Egy tóhoz mentünk, nem messze a házától. He taught me cool stuff about fishing and I tried to do everything he said. Király dolgokat tanított nekem a horgászatról, és mindent igyekeztem kipróbálni, amit csak mondott.

Janet:Did you catch any fish? Fogtatok halat?

Bob: Yes, we did. We caught a lot of fish! I was so excitedIgen. Sok halat fogtunk! Annyira izgatottvoltam! We took the fish home and later we had grilled fish for dinner. It was such a delicious meal! Hazavittük a halat, és később grillezett halat ettünk ebédre. Nagyon finom étel volt! I was really sad yesterday when I had to say goodbye to my grandparents. Nagyon szomorú voltam tegnap, amikor el kellett köszönnöm a nagyszüleimtől.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Monica’s mother: Did you have a good day at school today? Jó napod volt ma az iskolában?

Monica: It was OK. Jó volt.

Monica’s mother: Did you like your lessons at school? Tetszettek az óriád az iskolában?

Monica:  I enjoyed the grammar lesson and the PE, but I didn’t like Math. We had a test. A nyelvtanóra és a tornaóra jó volt, de a matek nem tetszett. Dolgozatot írtunk.

Monica’s mother: So, how was the test? Milyen volt a dolgozat?

Monica:  I didn’t do so well on the test. Nem olyan jól sikerült a dolgozat. I made a few mistakes. Hibáztam egy párat.

Monica’s mother: What was the best thing that happened at school today? Mi volt a legjobb dolog, ami ma veled történt az iskolában?

Monica: The time I spent with my friends during recess was the best thing that happened today. Az az idő volt a legjobb ma, amit a barátaimmal töltöttem a szünetben.

1. 

A következő 3 kérdés Mónikával kapcsolatos, ő beszélt az első 1 perc 45 másodpercben.
Hol volt Mónika szombaton?

2. 

Mit csinált Mónika vasárnap?

3. 

Mit csinált Mónika, amikor hazaért?

4. 

A következő 4 kérdés Janet hétvégéjéről szól!
Miért vett ruhát Janet?

5. 

Milyen volt a buli?

6. 

Miért ivott otthon teát Janet?

7. 

Végig ott maradt a buliban?

8. 

A következő négy kérdés pedig Bob hétvégéjéről szól.
Hol töltötte Bob a hétvégéjét?

9. 

Hány óráig tartott az út?

10. 

Mit csináltak?

11. 

Mit ettek ebédre?

Köszönöm a szorgalmad, várlak Online Tanfolyamomon!